Vejrkrig truer: Kan blive en våd omgang

Op mod weekenden kæmper varm og koldluft om vejrherredømmet over landet. Det giver risiko for voldsomme regn- og tordenbyger

Se vejrudsigten her

Det er efterhånden ved at være nogle uger siden, at Danmark var dækket af en varmebølge, der fik danskerne til at flokkes i parker og ved strande.

Men torsdag og fredag ser det ud til, at Danmark endnu engang bliver ramt af temperaturer op i nærheden af de 30 grader.

Eller dele af landet gør i hvert fald.

Bulder og brag
Vejrsystemer fra vest og sydøst, vil de kommende dage kæmpe om vejrherredømmet over Danmark og det er langt fra givet på forhånd om det er kulden i vest eller varmen fra sydøst, der trækker sig sejrrigt ud af den kamp.

- I løbet af torsdagen og fredagen trækker varme fra øst ind over hele eller dele af landet. Der er krig mellem den kolde luft i vest og varmen i øst, siger vagthavende meteorolog ved DMI Trine Pedersen til Ekstra Bladet.

Gå eller løbe? Sådan bliver du mindst våd, når du skal gennem regnvejret
Gå eller løbe? Sådan bliver du mindst våd, når du skal gennem regnvejret. (Video: Jonas Ryefelt)

Foto: Thomas Sjørup Samfund TV 2 og DMI i vejrkrig: Nu lægger den ene sig fladt ned

De kommende dage vil de baltiske lande blive ramt af en regulær varme og hedebølge og det er disse temperaturer, der smitter af på dele eller hele det danske vejr.

- Det er stadig uvist om hele landet får temperaturer omkring de 30 grader eller om det kun er den sydøstlige del. Men et er sikkert. Når vi ligger i en skilleflade, som det ser ud til vi kommer til at gøre, er der risiko for voldsomme regn- og tordenbyger, siger Trine Pedersen.

Dermed kan det se ud til, at Skt. Hans-heksen bliver sendt af sted med et ordentligt skrald på torsdag.

Kulden sejrer
Varmen vil toppe fredag og i løbet af weekenden peger prognoserne på, at kulden i vest vil trække mod øst og dække hele landet.

Dermed skal man nyde varmen, mens tid er.

- I weekenden bliver det omkring de 20 grader i dagtimerne og sådan ser det egentlig ud til at blive også den kommende uge, lyder det fra meteorologen:

- Sommeren er først lige startet, så vi skal nok nå at få mere sommervejr inden den er ovre.