Vejrtjenesten: Så slem bliver morgen-stormen

Særligt ved kysterne kan det blæse med vindstød op til stormstyrke her til morgen

Det kommer til at ruske godt og grundigt her til morgen. (Foto: AP)
Det kommer til at ruske godt og grundigt her til morgen. (Foto: AP)

Det gælder om at holde godt på hat og briller, hvis man skal ud af døren onsdag morgen eller formiddag. Et blæsevejr, der har varet det meste af natten mellem tirsdag og onsdag vil fortsætte flere timer endnu

Det oplyser Vejrtjenesten til Ekstra Bladet

- Overordnet set blæser det en frisk vind til kuling ind over landet. Når man kommer ud til kysterne har vi en hård kuling opad den jyske vestkyst og i kysterne ud til Kattegat. Lige nu har vi enkelte steder ved vestkysten, hvor der er en stormende kuling, siger Michael Skelbæk, vagthavende meterolog ved Vejrtjenesten og fortsætter.

- Så har vi de her kraftige vindstød med stormstyrke, som også er langs kysterne i Jylland. Lidt senere kommer der også sådanne vindstød i Øresund og lidt senere på dagen, driver de over mod Bornholm, fortæller meterologen.

Meterologen vurderer, at det kommer til at blæse kraftigt nogle timer endnu:

- I Vestjylland vil vinden så småt lægge sig inden for et par timer. Den her aftagende vind rykker så østover i løbet af formiddagen og på Bornholm i løbet af eftermiddagen.

Tirsdag eftermiddag meldte Vejrdirektoratet ud, at der var risiko for, at Storebæltsbroen ville lukke kortvarigt i løbet af de tidlige morgentimer, men det ser ikke ud til at blive tilfældet.

- Der er selvfølgelig nogle restriktioner, og man skal passe meget på, hvis man kører i et let køretøj. Men de er meget langt fra at lukke, siger Michael Skelbæk.

Hvis man begiver sig over Øresundsbroen, skal man til gengæld sænke farten betragtelig. Københavns Politi melder på Twitter om vindhastigheder på op til 22 m/s og opfordrer til, at man kører maks 50 kilometer i timen.

Læs mere om vejret på: Vejret.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer