Vejrvært pillet af skærmen for at tvivle på global opvarmning

En fransk tv-meteorolog er blevet fjernet fra sendefladen efter udgivelse af bog, der er kritisk over for global opvarmning

Den franske journalist Philippe Verdier får ikke længere fornøjelsen af at fortælle befolkningen om vejret efter udgivelsen af en kontroversiel bog. (Foto: All Over)
Den franske journalist Philippe Verdier får ikke længere fornøjelsen af at fortælle befolkningen om vejret efter udgivelsen af en kontroversiel bog. (Foto: All Over)

Den franske vejr-vært Philippe Verdier skal formentlig til at se sig om efter et nyt arbejde, efter at han er blevet pillet af skærmen på den franske public service-kanal France 2.

Det skriver The Guardian.

Årsagen til at franskmændene ikke længere får fornøjelsen af den populære vejrvært skal findes i den nye bog, som han har sendt på gaden med titlen 'Climat Investigation' ('Klima-efterforskning').

I første omgang havde Verdier taget fri for at promovere bogen, hvorefter det var forventet, at han ville vende tilbage til jobbet. Det skete dog aldrig.

- Jeg har modtaget et brev, hvor jeg bliver bedt om ikke at komme. Jeg ved ikke mere end det, og jeg ved ikke, hvor længe det vil vare. Det er udelukkende på grund af min bog, siger han til den franske radiostation RTL.

I bogen sætter Verdier spørgsmålstegn ved konklusionerne fra nogle af de ledende klimaforskere og politiske ledere, der har advaret mod konsekvenserne af global opvarmning. Ifølge Verdier har de taget 'verden som gidsel'.

Bogen er timet til at udkomme samtidig med, at Frankrig er vært for et klimatopmøde i december.

France Télévisions, som blandt andet står bag France 2, refererer til deres regler, som blandt andet 'forhindrer nogen i at bruge deres professionelle status til at promovere deres personlige holdninger'.

70 kommentarer
Vis kommentarer