Vejvrede ved Vollsmose: Knuste rude og truede med at knække familiefar midt over

34-årige Jesper var på vej til Rosengårdcentret i Odense for at bytte en julegave til sin fem-årige søn

Jesper var så påvirket efter episoden, at han aldrig fik taget et billede af den sorte Mercedes. Men han har taget billeder af sin smadrede bagrude. Privatfoto
Jesper var så påvirket efter episoden, at han aldrig fik taget et billede af den sorte Mercedes. Men han har taget billeder af sin smadrede bagrude. Privatfoto

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

34-årige Jesper skulle mandag aften have været i Toys Are Us i Rosengårdcentret i Odense for at bytte en julegave til sin yngste søn.

Men han nåede aldrig så langt, før han ved Vollsmose havde fået smadret bagruden i sin lille, hvide VW Polo, ligesom han blev truet med at blive 'knækket midt over' af en mand, der havde set sig sur på ham.

Jesper føler sig udsat for vejvrede. Han har anmeldt episoden til Fyns Politi, som håber på hjælp fra vidner til at få identificeret gerningsmanden.

Det begyndte kort før klokken 19.30 på Ørbækvej lige efter krydset Ørbækvej/Ejbygade/Nyborgvej ved Odensebydelen Vollsmose. Her kørte Jesper med 60 km/t., da vejen på grund af Letbane-vejarbejde indsnævres, og fartgrænsen reduceres en smule.

Jesper fortæller selv, at han kørte, hvad han måtte, da der pludselig kom en stor sort Mercedes 500 blæsende 'helt op i nakken på ham'.

- Han blinker med det lange lys, og han er virkelig helt oppe i røven på mig. Jeg giver tegn bagud med hånden. Ikke noget med fuck-finger eller noget. Det var sådan ligesom på tegnsprog, at jeg viste 'dæmp dig lige', forklarer Jesper til Ekstra Bladet.

Jesper priser sig lykkelig over, at hans to sønner på fem og syv ikke sad i de autostole, som ellers er monteret på bagsædet. Havde de siddet der, var de blevet ramt af glasskår fra den knuste rude. Privatfoto
Jesper priser sig lykkelig over, at hans to sønner på fem og syv ikke sad i de autostole, som ellers er monteret på bagsædet. Havde de siddet der, var de blevet ramt af glasskår fra den knuste rude. Privatfoto

Kører højre om og på cykelsti
Fordi Jesper senere i processen bliver truet på livet af den pågældende, har han ikke lyst til at få nævnt sit efternavn i Ekstra Bladet. Han frygter, at han risikerer at blive opsøgt, fortæller han.

Inden Jesper ved af det, har bilisten i den sorte Mercedes valgt at køre højre om ham og op på cykelstien, forklarer han.

- Jeg kan se, at han råber noget til mig. Men jeg kan ikke høre hvad, siger Jesper videre.

På det tidspunkt tænker Jesper, at han heller må se at komme væk. Desværre for Jesper og hans hvide Polo er der på grund af vejarbejdet og indsnævringerne på vejen kø forude. Og Jesper må standse bilen.

- Pludselig lyder der et højt brag bag mig. Jeg ser bagud og opdager, at bagruden er smadret. Jeg når at se vedkommende stige ind i Mercedesen, hvorefter han kører ned ad en sidevej til højre, fortsætter Jesper.

Danskere amok i trafikken: Jan blev slæbt 10-15 meter efter bil

Kører efter Mercedes
Jesper er af den opfattelse, at manden har kastet en genstand efter Poloen.

- Han får sat sig så hurtigt ind i sin Mercedes, at han ikke kan have nået at være henne ved bilen for at smadre ruden.

Mercedes-føreren kører ad Købkesvej, og Jesper vælger at køre efter for at se, om han kan finde bilen og aflæse nummerpladen.

Det kan han.

Men bilisten i den sorte Mercedes opdager også Jesper.

- Han holder dernede. Og jeg standser 20 meter bag ham og fisker min mobiltelefon op. Idet jeg sidder med min mobil, løber manden over og flår min passagerdør op, forklarer Jesper videre.

Manden sætter sit knæ ind på passagersædet og råber 'hvordan fanden er det, du kører' til Jesper.

Vejvreden fortsætter: Bilist fik tæsk for at blinke med det lange lys

- Jeg kigger på ham og svarer på samme måde 'hvordan fanden er det, du kører. Det er dig, der kommer med en allerhelvedes fart'. Han reagerer ved at sige, at jeg ikke skal blande mig i, hvordan han kører. Så siger han 'tager du billeder af mig?'. Og 'Så skal jeg tage dem for dig', forklarer Jesper.

'Jeg knækker dig midt over'
Det lykkes Jesper at holde fast i sin mobiltelefon. Men inden Mercedes-bilisten vælger at gå, siger han ifølge Jesper 'lægger du dig ud med mig, så dør du. Så knækker jeg dig midt over'.

- Det sagde han, mens han med begge hænder viste, hvordan han ville knække mig over, siger Jesper.

- Bagefter var jeg helt rundt på gulvet og kunne ikke rigtig samle tankerne. Jeg ringede til politiet. Heldigvis havde jeg nået at aflæse nummerpladen. Politiet fortæller mig, at bilen er leaset af en kvinde. Og at det ikke er lykkedes dem endnu at finde bilisten, siger Jesper.

Også Jesper kone er rystet. De er glade for, at ingen af parrets to sønner på fem og syv år var med i bilen.

Tal om vejvrede:

Har du inden for de seneste 12 måneder været involveret i en af følgende situationer:

  • Jeg er blevet råbt ad: 23 % (2008: 13 %).
  • Jeg har fået "fingeren" af en medtrafikant: 21 % (2008: 16 %).
  • Jeg er blevet truet af en medtrafikant: 7 % (2008: 3 %).
  • Mit køretøj (f.eks. bil, cykel, knallert osv.) er blevet slået på eller sparket til: 4.6 % (2008: ikke afrapporteret).
  • Jeg er blevet slået af en medtrafikant: 1 % (2008: 0 %).
  • Jeg har oplevet en eller flere former for vejvrede: 35 % (2008: 24 %).

(Kilde: 2.000 adspurgte, Epinion for Rådet for Sikker Trafik og Transport DTU, offentliggjort november 2017).

Det viser undersøgelsen også:

Jo oftere man kører i trafikken, og jo mere stresset man er, jo oftere reagerer man med vrede.

Bilister er oftere involveret i vejvrede end cyklister.

Mænd er oftere involveret i vejvrede end kvinder - men forskellen er blevet mindre i de senere år.

- Hun er helt ude af den. Heldigvis var drengene lagt i seng. Men hvis de havde siddet i autostolene havde de jo fået en masse glasskår ned over sig, forklarer Jesper, som er gået til Ekstra Bladet med sin historie, fordi han håber på, at nogle vidner vil melde sig.

- Jeg ved, at mange så, hvad der skete. Desværre er det måske sådan, at når det er ved Vollsmose, så tænker folk, at de håber, at det bliver klaret, uden at de behøver at melde sig. De skal nok ikke have noget mellemværende med nogen, siger Jesper videre.

Politi bekræfter anmeldelse
Ekstra Bladet har været i dialog med vagtchefen ved Fyns Politi, Lars Thede. Han bekræfter, at politiet har modtaget en anmeldelse, og at politiet efterforsker den sag, som Jesper beskriver.

- Men jeg kan ikke fortælle noget om den igangværende efterforskning, da det ikke er mig, der har med sagen at gøre, siger Lars Thede.

Selv om Jesper har noteret nummerpladen på den sorte Mercedes, vil politiet ikke anbefale, at den offentliggøres, før alle andre muligheder for at identificere den mandlige bilist er udtømt.

Ifølge Jesper er der tale om en arabisk udseende mand.

To mænds chikanekørsel filmet: Nu kan de miste kortet

Nu skal Jesper have ny bagrude i. Forsikringsselskabet har givet Jesper det indtryk, at skaden bliver belastende for den fremtidige forsikringspris, medmindre det lykkes ham eller politiet at finde frem til hærværksmanden.

Og så er der sønnens julegave, der skal byttes.

Vejvrede: Her går rasende cyklist amok

 Tilbage i 2016 blev Ole udsat for vejvrede i Holbæk - se det i klippet her