Velhavende par anholdt for at holde arbejdsmand som slave i fire år

Universitetslæreren og hendes ægtemand havde ifølge sigtelsen manden boende i et koldt haveskur uden toilet. Se de usle forhold manden boede under i fire år i videoen her

Se de usle forhold manden boede under i fire år. (Foto: Glaa)
Følg Samfund

En universitetslærer og hendes ægtemand er i Storbritannien blevet anholdt for såkaldt moderne slaveri for at have installeret en arbejdsmand fra Polen i et koldt haveskur, hvor han boede i fire år uden at få løn for sit arbejde bortset fra kosten.

Den 56-årige Universitetslærer Pritpal Binning og hendes 54-årige ægtemand Palvinder er sigtet for at holde den polske arbejdsmand i en tvungen arbejdssituation mod hans vilje, mens han arbejdede med forefaldende arbejde på deres store villa i Hampshire til en værdi af cirka 10 millioner kroner. De er dog efterfølgende blevet løsladt, mens sagen efterforskes yderligere.

Det skriver flere medier heriblandt Independent, Reuters og Metro

Organisationen GLAA, der arbejder for at beskytte sårbare og udnyttede arbejdere, har også berettet om historien på deres hjemmeside.

Den polske arbejdsmand fik på et tidspunkt nok af sine usle forhold og kontaktede et National Health Service-center, hvor han forklarede, at han var blevet tvunget til at arbejde uden løn - og udelukkende fik mad for sit arbejde.

Se de usle forhold manden boede under i videoen øverst

I det iskolde beton-skur i bunden af haven boede den polske arbejdsmand angiveligt i fire år uden at få løn. (foto; GLAA)
I det iskolde beton-skur i bunden af haven boede den polske arbejdsmand angiveligt i fire år uden at få løn. (foto; GLAA)
 

Fik gammelt mad
Den polske arbejdsmand, der er i 40'erne hævdede også, at han havde sovet i en plastikliggestol i et haveskur i bunden af haven. Og når han fik mad, var det ofte mad, der var løbet langt ud over sidste salgsdato. Arbejdsmanden hævdede også, at der ikke var et toilet i skuret.

Det velhavende ægtepar blev anholdt af politiet i samarbejde med organisationen GLAA, der arbejder for at beskytte sårbare og udnyttede arbejdere. Det skete i forbindelse med en razzia på en adresse i landsbyen Chillworth. Den eftertragtede Hamshire-landsby er hjemsted for adskillige fodboldspillere - og ifølge Metro sælges villaer her med priser op til 17 millioner kroner.

Så uhumsk ser der ud inde i skuret, hvor manden boede i fire år. (foto: GLAA)
Så uhumsk ser der ud inde i skuret, hvor manden boede i fire år. (foto: GLAA)
 

Efterforskeren fra GLAA, Tony Byrne siger følgende om sagen:

- Nede forenden af haven er der et beton-skur. Der er utrolig koldt i skuret. Der er ingen ordentlig seng og heller ikke noget toilet. Arbejdsmanden har angiveligt levet under disse usle forhold i fire år. Efter anholdelserne har vi fortsat efterforskningen ved at undersøge stedet grundigt og indsamle beviser på ejendommen, fortæller Tony Byrne.

Det er den anden store sag i Storbritannien i løbet af relativ kort tid, hvor et potentielt offer har levet under slave lignende forhold i et skur. I starten af oktober måned blev en 79-årig britisk mand anholdt og sigtet for at have holdt et offer i skur i Cumbria gennem hele 40 år. Det skrev Ekstra Bladet også om, som du kan læse herunder:

Politiets mistanke: Mand blev holdt som slave i uhumsk skur i 40 år

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind