Velkommen i dybfryseren! Her satte kulden rekord i nat

Der er risiko for rimtåge i store dele af landet, melder politiet og DMI

Her kan du Se DMI fortælle om torsdagens vejr

Hør om torsdages vejr i klippet herover artiklen

Vinteren fastholder sit iskolde greb om Danmark, og i nat blev der målt nogle af årets koldeste temperaturer.

Især jyderne står op til kuldegrader som i en dybfryser, viser tal fra Danmarks Metrologiske Institut.

- Jylland har bare været rigtig koldt, og i Midtjylland er der målt de koldeste temperaturer, siger vagthavende ved DMI, Trine Pedersen, til Ekstra Bladet.

Kulderekorden er foreløbig registreret af DMI's målestation i Isenvad syd for Ikast. Klokken 05.50 blev der målt 16,1 minusgrader, men den kan komme endnu længere ned.

- Det er typisk koldest en time efter solopgang, så det kan nå at blive endnu koldere, siger Trine Pedersen og forklarer, hvorfor kulden især har ramt det centrale Jylland.

- Det er den største landmasse, og det har været klart vejr hele natten. På Sjælland var der skyer først på aftenen, og det holder på varmen, siger hun.

Risiko for rimtåge
Men det er også isnende koldt øst for Storebælt, hvor der er generelt er målt mellem 5 og 10 minusgrader.

Og når temperaturen kommer ned på cirka 10 minusgrader kan der blive dannet rimtåge, hvilket betyder, at bilister skal være ekstra forsigtige på vejene.

- Kulden betyder, at der er rimtåge mange steder. Det er ikke tyk tåge, men det bliver ved med at tilføre fugt på vejene, og det kan gøre det glat, forklarer Trine Pedersen.

På Twitter advarer flere politikredse netop om risiko for rimglatte veje og opfordrer bilisterne til at køre forsigtigt.

Ifølge DMI aftager kulden, når weekenden melder sig. Natten til lørdag skifter vejret, oplyser Trine Pedersen.

- Der kommer en front fra vest, sandsynligvis med sne, men det bliver også noget mildere, efter fronten er passeret, siger hun til Ekstra Bladet.

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere