Annonce:
Annonce:

Venstre foreslår nyt skolefag

I et nyt udspil foreslår Venstre tre punkter, der skal hjælpe til med at styrke iværksætteri i Danmark

Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, har mandag været med til at præsentere et udspil fra Venstre angående iværksætteri. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre, har mandag været med til at præsentere et udspil fra Venstre angående iværksætteri. (Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Med et nyt politisk udspil vil Venstre sætte skub under iværksætteriet i Danmark.

Det skal blandt andet ske ved at sætte iværksætteri på skoleskemaet og gøre det nemmere for små virksomheder at vinde offentlige udbud.

Det oplyser Venstre i en pressemeddelelse.

Udspillet fra det største oppositionsparti indeholder tre punkter.

Det ene drejer sig om at lægge større vægt på iværksætteri og entreprenørskab på tværs af det danske uddannelsessystem, herunder blandt andet i folkeskolen.

Venstre argumenterer for, at det vil skabe en stærkere iværksætterkultur blandt unge, skabe flere nye virksomheder og forbedre unges kompetencer, i forhold til hvad der efterspørges på arbejdsmarkedet.

Annonce:

Konkret vil Venstre tilføre flere midler til Fonden for Entreprenørskab, så den over en årrække kan assistere kommunerne, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser med at udarbejde strategier for entreprenørskab i undervisningen.

- Det at starte virksomhed er heldigvis ikke noget, der er udelukkende er forbeholdt universitetsstuderende i storbyen.

- Vi har brug for at få alle gode idéer og viljestærke mennesker i spil, siger Torsten Schack Pedersen, der er Venstres erhvervsordfører.

I Dansk Erhverv, der er landets næststørste erhvervsorganisation, hilser man Venstres forslag velkommen.

- Det er vigtigt, at vi får flere unge til at interessere sig for iværksætteri, siger Jasmina Pless, chefkonsulent for iværksætterpolitik i Dansk Erhverv.

- Det kan blandt andet gøres ved at styrke Fonden For Entreprenørskabs projekter, der hjælper unge i gang med at stifte virksomhed, siger hun i en skriftlig kommentar.

De to andre punkter i udspillet dækker over at sætte gang i iværksætteriet i landdistrikter og gøre offentlige udbud nemmere tilgængelige for små firmaer.

Annonce:

I forhold til det sidste punkt foreslår Venstre konkret, at der kommer klarere rammer for offentlig-private partnerskaber, og at forpligtigelsen til at opdele udbud i mindre delopgaver og vægte udbydere, der involverer iværksættere i opgaveløsningen, skærpes, når udbudsloven skal revideres til næste år.

- Det offentlige har en kæmpestor indkøbsliste hvert år, og der er mange hensyn at tage, når staten finder pungen frem. Men der bliver for ofte kun handlet i de helt store supermarkeder.

- Gode løsninger og ikke kun størrelse skal være en prioritet, så mindre erhvervsdrivende også kan komme ind på markedet, siger Torsten Schack Pedersen.

I forbindelse med præsentationen af udspillet er Torsten Schack Pedersen og Tommy Ahlers (V) mandag på besøg hos iværksætterfirmaet AquaGreen fra Roskilde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvorfor får vi ikke bare vores feriepenge i hånden, så snart vi har tjent dem?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: