Venstreorienteret medie lukker ned

Det er formentlig slut med artikler fra mediet Modkraft fra 1. februar, da ejerne bag dropper støtten

Det venstreorienterede netmedie Modkraft lukker.

Det oplyser mediet på sin hjemmeside. Årsagen er, at ejeren har valgt at droppe støtten.

Mediebureauet Monsun står bag mediet, men vil ikke længere bruge sit overskud på at drive Modkraft videre. Dermed bliver der sat punktum for mediets artikler efter 17 år.

- Det er med blødende hjerte. Men det er den beslutning, der er taget af Monsuns medarbejdere, skriver ledelsen ifølge Modkraft.

- Så medmindre der falder penge og de helt rigtige mennesker ned fra himlen til at drive projektet videre, må Modkraft lukke i meget nær fremtid, lyder det videre.

Ifølge Monsun vil det ske omkring 1. februar 2017.

Modkraft har med udgangspunkt i venstrefløjens politik skrevet artikler, analyse og debatter om og af græsrodsaktivister og politikere.

- Det er selvfølgelig fortsat utrolig vigtigt med et venstreorienteret medie, men det bliver ikke Monsun, der skal betale længere, siger Maj-Britt Milsted, der er daglig leder på Monsun og Modkraft.

Monsun understreger i en udtalelse, at Modkraft aldrig har været en forretning og aldrig har været økonomisk selvhjulpen.

- Monsuns medarbejdere har betalt det underskud, der har været til driften af Modkraft gennem 17 år. Vi er nu nået til et punkt, hvor vi ønsker at prioritere anderledes, lyder det fra Monsun, der kalder det et vanskeligt valg.