Annonce:
Annonce:

Ventetid før stormen: Tusindvis i kø til SKAT

SKAT har endnu ikke lukket op for årsopgørelser, men afholder ikke tusindvis af danskere fra at sætte sig i kø for at tjekke efter

Hvorfor skal du stå i kø, når årsopgørelsen kommer? Få svaret her. Videoreportage: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Samfund

SENESTE: Nu er årsopgørelsen ude

Officielt er det først mandag, at SKAT offentliggør årsopgørelser i deres tast-selv-system, men allerede nu sidder tusindvis af danskere i kø i forsøget på at tilgå systemet.

Sidste år lå den officielle offentliggørelse af opgørelserne også på en mandag, men da valgte SKAT allerede at åbne op for adgangen fredag aften. Det betød, at mange danskere gennem hele weekenden valfartede ind på SKATs hjemmeside for at få 'skatte-dommen': Får jeg mon penge tilbage, eller skal jeg betale penge?

Lidt i 14 fredag bliver man mødt af over 20 minutters ventetid og en kø af 16.000 mennesker, hvis man vil rette forskudsopgørelse, indberette håndværkerfradrag - eller forgæves undersøge, om årsopgørelserne er blevet lagt klar.

Annonce:

Årsopgørelsen lige om hjørnet: Her er Skats vigtige råd

(Artiklen fortsætter under billedet)

SKAT om tyvstart på årsopgørelsen i dag: Gør det kun hvis alt spiller som det skal

- Vores kø-funktion aktiveres kun, når der kommer et stort antal mennesker ind på samme tid - og det sker ikke så tit, fortæller Rikke Madsen, presseansvarlig hos SKAT. Det plejer kun at være i forbindelse med store begivenheder - som årsopgørelsen.

- Vi oplever lidt, at det har en selvforstærkende effekt. Når folk oplever en kø, tror de med det samme, at den er klar. Det er den ikke, siger hun.

Det samme sidste år
Det var det samme sidste år, fortæller hun. Der var der også kø fra omkring fredag middag, der bare blev større og større, som dagen gik.

SKAT løftede tidligere fredag lidt af sløret omkring fredag omkring, hvad planen var for offentliggørelsen.

- Mandag er dagen, men hvis vi kan få alt til at spille, vil vi da gerne prøve at starte op lidt før, siger Jørgen Bo Madsen, der er chef for person- og ejendomssystemer hos SKAT, til Ekstra Bladet.

Sidste år var der hele 2,8 mio. log-ins i systemet i løbet af de første to og en halv dage.

Handler du med bitcoins? Så kommer SKAT efter dig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: