Verden har syv gange så mange træer som man troede

Der er 3000 milliarder træer i hele verden. Det er over syv gange så mange, som man ellers hidtil har antaget

(Foto: Kim Agersten)
(Foto: Kim Agersten)

Der vokser 3000 milliarder træer på verdensplan. Man har ellers hidtil antaget, at der kun var tale om 400 milliarder træer, oplyser WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Det er en gruppe forskere fra det amerikanske Yale-universitet, som har koordineret jordens træbeplantning.

- Det nye tal er glædeligt, men det er vigtigt at understrege, at der ikke er blevet mere skov, siger ekspert i skove og biodiversitet, senior-biolog hos WWF Verdensnaturfonden Thor Hjarsen.

De mange "nye" træer vidner om, at skovene har en langt større betydning for klimaet, end man hidtil har troet.

Derfor råber Thor Hjarsen nu op og siger, det er mere vigtigt end nogensinde, at man får stoppet fældningen af skovområder.

- Der ryddes skov svarende til 30 fodboldbaner i minuttet. Der ryddes 6 til 12 procent af verdens skove på et år, siger Thor Hjarsen og fortsætter:

- Derfor er det oplagt, at vi får sat en stopper for skovrydningen. Det vil bidrage væsentligt til løsningen af klimaproblemerne.

En tredjedel af den CO2, som mennesker udleder til atmosfæren, optages af verdens skove. Derfor har de stor betydning for klimaet.

De vigtigste årsager til skovrydning er kvæglandbrug, sojaproduktion, palmeolieplantager og udbygning af vejnet og byer.