Verden markerer 400 år gammelt dødsfald

I Stratford-upon-Avon, hvor William Shakespeare blev født i 1564, lover de et spektakulært show

Hamlet (Foto: AP)
Hamlet (Foto: AP)

Fra Helsingør til London over Dubai og Las Vegas bliver det lørdag markeret, at det er 400 år siden, at William Shakespeare døde.

Endnu større bliver markeringen dog i den britiske forfatters hjemby, Stratford-upon-Avon, hvor teaterstykker, koncerter og parader indtager byen i det centrale England, hvor Shakespeare også tilbragte de sidste år af sit liv.

Blandt andet vil kendte, britiske skuespillere som Judi Dench, Helen Mirren og Benedict Cumberbatch være at finde på scenen i Royal Shakespeare Theatre i Stratford. Her skal de spille med i nogle af de mest kendte scener fra Shakespeares skuespil.

Også den britiske tronarving prins Charles vil deltage i markeringen i forbindelse med det såkaldte Shakespeare Live!-show, der kan følges i hele verden i biografer og via BBC.

Selv om Shakespeares forfatterskab hvert år bliver hyldet i hans fødeby, så lover arrangørerne noget helt særligt i år.

- Det vil blive et show, der ikke ligner noget af det, vi har set før i historien med disse dyrebare og traditionelle fejringer. Der vil være fyldt med musik, farve og action, siger Sarah Summers, en repræsentant for Stratford-upon-Avon.

William Shakespeare ligger begravet undder dette stengulv i Holy Trinity-kirken i England. Graven har ikke noget navn, men i en inskription på graven står der skrevet: 'Good friend, for Jesus’ sake forbear, To dig the dust enclosed here. Blessed be the man that spares these stones, And cursed be he that moves my bones'. Foto: AP Samfund Ny opdagelse puster til vild Shakespeare-myte: Poetens kranie forsvundet fra graven

Folk ventes at stimle sammen ved Shakespeare-familiens hus, hvor William blev født i 1564. Også ved Holy Trinity Church, hvor han blev begravet, regner man med, at mange mennesker dukker op.

Endelig vil der være åbent for besøgende på William Shakespeares gamle skole, som er blevet istandsat for 1,8 millioner pund op til 400-året.

I Danmark er der festmiddag på Kronborg Slot med deltagelse af blandt andre kongelig balletmester Nikolaj Hübbe, sangerinden Dicte og DJ Djuna Barnes.

Kronborg Slot dannede ramme om "Hamlet", et af de mest kendte Shakespeare-stykker.

I den litterære verden er det lørdag dog ikke blot Shakespeare, der bliver mindet. Det er nemlig også 400 år siden, at den spanske forfatter Miguel de Cervantes blev begravet. Han stod bag den verdenskendte roman "Don Quixote".

0 kommentarer
Vis kommentarer