Verden runder to millioner bekræftede coronasmittede

Coronavirus er den mest alvorlige pandemi i hundrede år. Den har kostet over 128.000 mennesker livet

Indere står i kø for at få udleveret gratis grøntsager, der uddeles af en velgørende organisation i Bangalore i Indien, hvor regeringen også har indført strenge restriktioner. Foto: Manjunath Kiran/Ritzau Scanpix
Indere står i kø for at få udleveret gratis grøntsager, der uddeles af en velgørende organisation i Bangalore i Indien, hvor regeringen også har indført strenge restriktioner. Foto: Manjunath Kiran/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Antallet af bekræftede smittetilfælde med coronavirus har passeret to millioner på verdensplan. Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University onsdag.

Tælleren på Johns Hopkins Universitys opgørelse rundede de to millioner bekræftede smittetilfælde onsdag eftermiddag, da Storbritannien havde meddelt tallene fra det seneste døgn.

Det reelle antal smittede på verdensplan vurderes at være langt højere. Men der er forskel fra land til land på, hvor mange mennesker, der bliver testet.

I mange lande er det kun de mest syge, som bliver testet for Covid-19, som sygdommen hedder.

Eksempelvis har USA, som har knap 610.000 bekræftede smittetilfælde, testet 3,1 millioner mennesker for smitte.

Derimod har Indien, der med en fire gange større befolkning kun har 11.555 bekræftede smittetilfælde, ikke oplyst, hvor mange mennesker, der er blevet testet.

Pandemien har kostet over 128.000 mennesker livet på verdensplan. Det gør den til den mest alvorlige pandemi i omkring 100 år.

USA er det land i verden, der både har det højeste bekræftede antal smittede og det højeste antal dødsfald blandt coronasmittede.

Over 26.000 coronasmittede er døde i USA. Tallet kan være langt højere, fordi der er coronasyge mennesker, som dør hjemme og ikke tælles med i statistikkerne.

Italien har næstflest coronadødsfald med lidt over 21.000, mens Spanien har lidt over 18.500 og Frankrig 15.750.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind