Verdens ældste er død: Efterlader sig 100 niecer og nevøer

Amerikanske Susannah Mushatt Jones blev 116 år og 311 dage

Afro-amerikanske Susannah Mushatt Jones er død i en alder af 116 år. Billedet er fra hendes 115 års fødselsdag. (Foto: AP)
Afro-amerikanske Susannah Mushatt Jones er død i en alder af 116 år. Billedet er fra hendes 115 års fødselsdag. (Foto: AP)

Verdens ældste menneske - den 116-årige afro-amerikaner Susannah Mushatt Jones - døde torsdag i New York, skriver flere toneangivende amerikanske medier.

Stafetten som verdens ældste nulevende menneske er derfor givet videre til italienske Emma Morano-Martinuzzi, som også er 116 år, skriver Reuters.

Susannah Mushatt Jones, som helt præcist blev 116 år og 311 dage, blev født i Alabama i 1899 og var datter af et landmandsforpagter-par og barnebarn af slaver. Hun var den tredjeældste i en søskendeflok på 11. Efter at være blevet student rejste Jones ifølge Guinness Rekordbog mod nord og bosatte sig i New Jersey og senere New York, hvor hun holdt hus og tilbød babysitting.

Susannah Mushatt Jones døde torsdag aften efter at have været syg i de sidste ti dages tid. (Foto: AP)
Susannah Mushatt Jones døde torsdag aften efter at have været syg i de sidste ti dages tid. (Foto: AP)

Har aldrig røget
Jones blev gift i 1928, men blev skilt allerede i 1933. Hun fortalte i et interview i 2011, at hun ikke anede, hvad der egentlig var blevet af hendes eksmand. Hun fik aldrig nogen børn og gik på pension i 1965. Ifølge hendes egen forklaring skyldtes hendes høje alder, at hun altid har sat pris på at sove meget. Desuden har hun aldrig hverken røget eller drukket alkohol.

I den sidste tid af Jones liv boede hun på plejehjem. Fra hun blev 100 år, har hun været næsten blind. Hun efterlader sig mere end 100 familiemedlemmer på sine niecer og nevøers side, rapporterer flere medier.

Verden på vrangen 112-årig ryger 30 cigaretter om dagen

Selv om 116 år er en høj alder, er der imidlertid stadig et stykke op til aldersrekorden for et menneske. Franske Jeanne Calment, som døde i 1997, blev 122 år og 164 dage.

Der er nu ifølge flere kilder kun to mennesker tilbage i hele verden, som er blevet født i det 19. århundrede, hvoraf Emma Morano-Martinuzzi er den ene.

Samfund Verdens ældste mand er død

14 kommentarer
Vis kommentarer