Verdens dyreste kiks under hammeren: Stammer fra Titanic

En kiks, der stammer fra et overlevelseskit fra Titanic, bliver solgt på auktion. Det forventes, at kiksen kan sælges for mellem 80.000 og 100.000 kr.

Denne kiks fra Titanic kan blive din, hvis du er klar på at smide op til 100.000 kr. (Foto: Henry Aldridge & Son og AP Photo/PA, Files)
Denne kiks fra Titanic kan blive din, hvis du er klar på at smide op til 100.000 kr. (Foto: Henry Aldridge & Son og AP Photo/PA, Files)
Følg Samfund

Intet er tilsyneladende for småt til at være interessant, så længe det stammer fra Titanic. Det verdensberømte skibsforlis i 1912 kan i hvert fald stadig fascinere folk i en grad, at de er villige til at smide store summer efter selv den mindste Titanic-souvenir.

Denne gang er der tale om en kiks, som stammer fra et overlevelseskit, der var med på en af Titanics redningsbåde. Kiksen har navnet The Spillers & Bakers pilot og er fremstillet af mel og vand, skal sælges på en auktion.

Auktionen finder sted 24. oktober i den britiske by Wiltshire og administreres af Henry Aldridge & Son. Det forventes at kiksen kan indkassere mellem 80.000 og 100.000 kr.

Forsvundet Titanic-tavle dukket op efter over 100 år

James Fenwick, som var passager på skibet SS Carpathia, der kom de overlevende fra Titanic til undsætning i redningsbådene, gemte kiksen. Han passede faktisk så godt på den, at han havde lagt den i en kuvert med en seddel, hvor der stod 'Pilot kiks fra Titanic redningsbåd april 1912'.

- Det er verdens mest værdifulde kiks. Vi ved ikke, hvilken redningsbåd kiksen kommer fra, men der er så vidt jeg ved ingen andre eksisterende kiks fra Titanics redningsbåde. Det er fantastisk, at kiksen har klaret så dramatisk en begivenhed, siger auktionarius Andrew Aldridge ifølge The Guardian.

Nu er Titanics sidste mysterium løst

Udover kiksen sælger James Fenwicks efterkommere en større samling fotografier fra redningen af de overlevende fra Titanic. James Fenwick og hans hans kone Mabel var netop blevet gift og var på en tre måneder lang bryllupsrejse, da skibet SS Carpathia, som de var om bord på, endte med at redde de 700 overlevende fra Titanics forlis.

Fotografierne forestiller bl.a. de første glimt af redningsbådene, de overlevende om bord på SS Carpathia og deres ankomst til New York.

Esther skrev det sidste brev fra Titanic

Sidst men ikke mindst skal James Fenwicks private noter fra redningen under hammeren. 15. april, dagen efter Titanics forlis, skriver han bl.a.:

'Kl. 5 om morgen. Bliver vækket af en mands stemme, der siger, at Titanic er sunket. Vi skal redde passagererne og er omgivet af isbjerge. Nu er det tid til at komme i gang. Vi går op på dækket, hvor vi ser bådene i siden, proppet af de reddede, plus andre både der kommer alle sider, lige under os og over det hele er der isbjerge.'

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind