Verdens dyreste offentlige transport afsløret: Dansk by topper listen

København er verdens dyreste by at køre med offentlig transport i, når man sammenligner prisen på enkeltbilletter

Det er dyrt at købe enkeltbilletter til offentlig transport i København. Faktisk det dyreste sted på kloden. (Foto: Lars Hansen)
Det er dyrt at købe enkeltbilletter til offentlig transport i København. Faktisk det dyreste sted på kloden. (Foto: Lars Hansen)
Følg Samfund

Vi danskere brokker os højlydt over billetpriserne, når vi vover os i at benytte den offentlige transport. Og det viser sig faktisk at være ganske rimelig. Priserne er nemlig helt i top, hvis man sammenligner prisen for enkeltbilletter med priserne i andre lande.

Det skriver Independent.

Analysebureauet Statistica har nemlig fundet frem til de byer i verden med de højeste priser på enkeltbilletter, og der topper København listen.

Her betaler passagererne ifølge Statista i gennemsnit 30,83 kroner per enkeltbillet i kategorien for ’bus, sporvogn og metro,’ og det er som sagt den højeste pris i hele verden. Kun Stockholm og London kommer i nærheden af den danske hovedstad med en gennemsnitlig billetpris på henholdvis 27,79 og 26,84 kroner.

Det billigste sted at købe enkeltbilletter i verden er den amerikanske millionby New York.

Ingen turist-alarm
Selvom Københavns priser er langt fra priserne i The Big Apple, slår man ikke alarm hos Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, som hver dag guider turister rundt i den danske hovedstad.

- Jeg tror ikke, det betyder det helt store i forhold til at lokke turister til. Hvis de er på ferie, så er de på ferie, og så er det andre udgifter, man er mere opmærksom på, siger salgs- og turistchef i forvaltningen, Tina  Seest.

Her må cyklister nu svinge til højre for rødt

København er indrettet på en måde, som gør den let tilgængelig på gåben. Derudover kommer folk fra hele verden også til hovedstaden for at køre på cykel, forklarer turistchefen.

- De er vilde med at cykle. Jeg vil skyde på, at hver fjerde turist kører på cykel. Hele byen er fyldt med cykler og cykel-initiativer, hvor man eksempelvis kan leje og åbne cykler gennem apps. Der er så mange muligheder, siger Tina Seest.

City-pass
Turisterne bliver samtidig vejledt i, hvordan man, hvis man ikke har lyst til at gå eller skal noget længere, nemmest sparer penge ved at slippe for enkeltbiletterne.

- Det er eksempelvis trafikselskabernes egen city-pass, som turisterne kan benytte sig af. For 80 kroner får man en billet til byen i et døgn, som man kan bruge, lige så tit man vil. Det har vi mange tursiter, som synes er meget bekvemt og let tilgængeligt, siger Tina Seest.

LIGE NU
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+