Verdens mest berømte guitar-firma Gibson har indgivet en konkursbegæring

Nogle af rockens største legender som B.B. King, Elvis Presley, Eric Clapton og Pete Townshend har spillet på den legendariske guitar

To af rockens helt store legender Pete Townshend og Eric Clapton med deres Gibson-guitarer. (foto: All Over Press)
To af rockens helt store legender Pete Townshend og Eric Clapton med deres Gibson-guitarer. (foto: All Over Press)

'Hey hey, my my - Rock and roll can never die' synger guitaristen Neil Young i sin berømte sang, men i går døde Rock & Roll dog en lille smule, da det blev offentliggjort, at verdens største og mest legendariske guitar-firma, det berømte 'Gibson' har indgivet en konkursbegæring.

Det skriver flere medier heriblandt CNN og Rolling Stone

Gibson blev grundlagt i 1894 med base i den amerikanske musikby Nashville i staten Tennessee og har lige siden været det førende guitar-mærke i verden.

Da legenden Chuck Berry i sin tid døde, blev hans elskede kirsebær-røde Gibson boltet fast på indersiden af hans kiste. Og Gibson guitaren er båret med stolthed og benyttet af de største legender i rockhistorien lige fra B.B. King til Elvis Presley, Eric Clapton, Jimmy Page, Duanne Almann, David Bowie og Pete Townshend.

Gibson har gennem de sidste par år solgt mere end 170.000 guitarer om året i 80 forskellige lande, og firmaet sælger mere end 40 procent af alle elektriske guitarer, der koster mere end 2000 dollars. Det fremgår af papirer i forbindelse med indgivelsen af konkursbegæringen.

(artiklen fortsætter under billedet)

Den legendariske guitarspiller B.B. King spillede også på Gibson-guitar. (Foto: All Over Press)
Den legendariske guitarspiller B.B. King spillede også på Gibson-guitar. (Foto: All Over Press)
 

Men firmaet Gibson Brands Inc indgav alligevel en konkursbegæring i går, men meldte samtidigt ud, at de arbejder på at reorganisere firmaet i en slankere udgave med udelukkende fokus på deres varemærke guitarerne. Firmaet vil hermed afvikle nogle af deres underafdelinger, hvor der blandt andet sælges høretelefoner og højttalere og så videre.

Grunden til, at indgivelsen af konkursbegæringen kommer nu skyldes, at Gibson har gæld til langt op over ørerne og skylder penge til ca. 26 andre firmaer. Desuden har der været et fald i salg af guitarer gennem de sidste par år.
 

1 af 2 Den legendariske guitarspiller B.B. King spillede også på Gibson-guitar. (Foto: All Over Press)
2 af 2 To af rockens helt store legender Pete Townshend og Eric Clapton med deres Gibson-guitarer. (foto: All Over Press)
70 kommentarer
Vis kommentarer