Verdens mest omtalte advokatfirma: Vi er blevet hacket

Der var ikke tale om et insiderjob, da millioner af dokumenter på lækket til verdenspressen. Det fortæller omstridt Panama-advokat

Ramon Fonseca er grundlægger af Panamas firma Mossack Fonseca. (Foto: AP)
Ramon Fonseca er grundlægger af Panamas firma Mossack Fonseca. (Foto: AP)

Det var hackere, som sørgede for at pressefolk fra hele verden fik udleveret 11,5 millioner dokumenter, som afslører, hvordan statsledere, sportsstjerner og rigmænd opretter selskaber i skattely i Panama.

Det mener Ramon Fonseca fra advokatfirmaet Mossack Fonseca, der beskyldes for at have hjulpet med at oprette selskaberne.

- Vi kan udelukke, at det er et insiderjob. Dette er ikke en læk. Dette er et hackerangreb, siger han og tilføjer, at det formentlig er folk i udlandet, der står bag, fortæller han til Reuters.

Det har fået firmaet til at anmelde lækagen af dokumenterne til Panamas statsanklager.

- Vi har allerede indgivet de relevante klager til statsanklagerens kontor, og en regeringsinstitution er også ved at undersøge sagen, siger den 63-årige Ramon Fonseca, som var med til at stifte selskabet i 1977.

Hoved indgangen til adokatfirmaet (Foto: AP)
Hoved indgangen til adokatfirmaet (Foto: AP)

Afviser destruktion
Samtidig afviser advokaten, at selskabet skulle have medvirket i at destruere dokumenter eller har hjulpet nogen med at undgå skat eller med hvidvaskning af penge.

- Disse e-mail er blevet taget ud af en kontekst, siger Fonseca, der kalder blandt andet kritikken af Sigmundur David Gunnlaugsson for en "heksejagt".

Regeringen i Panama har efter søndagens afsløringer været ude med et løfte om, at den vil samarbejde, såfremt dokumenterne fører til eventuelle retlige granskninger.

Forstå Panama-skandalen på under to minutter: Sådan skjules formuer i hemmelige skattely. Se med her

4 kommentarer
Vis kommentarer