Verdens største atom-ubåd med kurs mod Danmark: Vi er på vej

Putins rekordstore atom-ubåd har nu forladt Rusland. Snart vil den passere Danmark

Den russiske atomubåd TK-208, også kendt Dmitryi Donskoi, er på vej mod Danmark.

Det har på det seneste været uvist, hvor Putins gigantiske atom-ubåd Dmitry Donskoy har befundet sig. Verdens største atom-drevne ubåd skal deltage i en militærparade i Sankt Petersborg i slutningen af juli, og nu er den endelig på vej.

Det skriver The Barrents Observer, som citerer russisk militær.

Ubåden forlod mandag den lukkede militærby Severomorsk på Kolahalvøen i Murmansk oblast i den nordvestlige del af Rusland. Den akkompagneres blandt andet af det omtrent ligeså bombastiske og imponerende krigsskib, det 24.000 ton tunge Pyotr Veliky.

Ombord på missil-krydseren 'Peter den Store' overværer Putin her en militær-øvelse i Barentshavet. (Arkivfoto: AP/Alexei Panov) Tæt på Her er Ruslands supervåben

Smalle stræder
Alt personel på militærkonvojens fartøjer har gennemgået forskellige øvelser, før de nu har sat kursen mod henholdsvis Barentshavet, Norskehavet og Nordsøen for til sidst at sejle ind i Østersøen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Turen byder på smalle stræder, og det har ifølge russernes pressemeddelelse været afgørende, at personellet er helt klar til den form for navigation. Blandt andet skal ubåden sejle ind under Storebæltsbroen, da vandet ikke er dybt nok ved Øresundsbroen eller Flintrenden.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

- De skal ikke anmelde deres ankomst, men ubåden skal følge de sejlruter, der er gennem dansk farvand, har oberst Søren W. Andersen fra Værnsfælles Kommando tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Man vil dog fra Forsvarets side overvåge ubåden, så snart den er i dansk farvand.

- Alle orlogsfartøjer fra ikke-NATO-lande er i udgangspunkt genstand for 'særlig interesse' og vil blive fulgt tæt, når de sejler igennem danske farvande, siger oberst Søren W. Andersen.

Foto: AP Tæt på Kan starte Tredje Verdenskrig: Her er Putins nye tsunami-torpedo

TK-208 - 'Dmitry Donskoy'

- Den ældste af seks Typhoon-ubåde

- Bestilt i 1981

- Tre andre Typhoons er kasseret, mens to andre er på land

- Kendt fra Tom Clancy's bog 'The Hunt for Red October'

119 kommentarer
Vis kommentarer