Verdens største indendørs gokartbane åbner i Danmark

Allerede om et år kan gokartentusiaster boltre sig på verdens største indendørs gokartbane, der kommer til at ligge i Høje Taastrup

Det nye gokartcenter kommer til at ligge på en 12 hektar stor grund i Høje Taastrup. Illustration: Racehall
Det nye gokartcenter kommer til at ligge på en 12 hektar stor grund i Høje Taastrup. Illustration: Racehall
Følg Samfund

Efter flere års massiv succes i Aarhus tager gokartcenteret Racehall et initiativ af gigantiske dimensioner - bogstaveligt talt. De vil nemlig åbne verdens største indendørs gokartbane i Høje Taastrup ved København.

Og byrådet i Høje Taastrup Kommune har netop vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for at realisere en enorm racerbane, der efter planen skal stå klar inden julen 2019.

Det skriver Finans.

Gokartbanen kommer til at fylde over 10.000 kvadratmeter, og det er altså 33 procent større end den bane i Aarhus, Racehall allerede driver.

- Vi forventer, at der bliver plads til 36 gokarts. Det er vores målsætning, fortæller Flemming Thomsen, der er projektleder ved Racehall CPH.

Som gokartkører eller tilskuer kommer man til at have frit udsyn over den store bane.

- Det bliver en stor rundbuehal, hvor der ikke er nogle søjler. Det gør noget ved oplevelsen, at man har sådan en stor hal at køre i, og det gør også noget for tilskuerne, der sidder oppe i restauranten på første sal og kigger ud over banen. De kan simpelthen bedre følge med i det, der sker på banen. Vi har også en balkon, hvor man kan kigge ud over banen, siger han om sin nye bane.

- Det gør også noget for sikkerheden, fordi de, der arbejder på banen med sikkerhed, bedre kan overskue det hele. Det er slet ikke nogle blinde vinkler derinde.

Racehalls bane i Aarhus er også bygget ud fra konceptet om frit udsyn. Foto: Racehall
Racehalls bane i Aarhus er også bygget ud fra konceptet om frit udsyn. Foto: Racehall

Slår dansk konkurrent
I Løkken ligger gokartcenteret Action House, der har forbrugerombudsmandens ord for, at centeret med sine 11.030 kvadratmeter er Danmarks største indendørs gokartcenter.

Og selvom det nordjyske gokartcenter er rekordstort, bliver selve kørearealet på gokartbanen i Racehall CPH altså endnu større. Med en længde på 136 meter og en bredde på 75 meter kommer gokartentusiasterne i Høje Taastrup til at kunne boltre sig på hele 10.200 kvadratmeter.

- Vi får verdens største indendørs gokartcenter, slår Flemming Thomsen fast og tilføjer, at faciliterne rundt om kørearealet kommer til at fylde yderligere flere tusinde kvadratmeter.

Gift ved første sving: Sagde 'ja' med 110 km/t. på racerbanen

Legeland eller trampoliner
Grunden, som Racehall har erhvervet til at opføre det ambitiøse projekt på, fylder hele 12 hektar, og udover racerbanen skal centeret blandt andet indeholde en restaurant og konceferencefaciliteter.

Hvad der skal ske med resten af pladsen, ligger ikke klart.

- Det kan være med en trampolinpark, et legeland eller lignende. Det ved vi ikke helt endnu, siger Flemming Thomsen til Finans.

Lige så hemmelighedsfuld er han om prisen, men han afslører dog, at projektet kommer til at koste et tocifret millionbeløb.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Firmaet vil endnu ikke løfte sløret for, hvordan racerbanen kommer til at se ud indvendig, men tegningen af selve gokarthallen ligger klar. llustration: Racehall.
Firmaet vil endnu ikke løfte sløret for, hvordan racerbanen kommer til at se ud indvendig, men tegningen af selve gokarthallen ligger klar. llustration: Racehall.

Klar om et år
Som prikken over i'et på projektets store ambitioner skal racerbanen opføres på blot et år, hvis planen ellers holder.

- Lige nu arbejder vi på at få en byggetilladelse hos kommunen, og det er en proces, som vi ikke helt selv kan styre. Og når man arbejder med sådan et stort projekt, er der også andre ting, der kan blive forsinkede, fortæller Flemming Thomsen.

Samsø siger nej til berygtet MC-løb

Firmaet bag har allerede en bane i Aarhus, og projektlederen afviser ikke idéen om at åbne gokartbaner andre i resten af landet.

- Man kunne godt forestille sig, at vi kunne finde på at åbne andre steder, men lige nu fokuserer vi på København, siger han.

Udover Flemming Thomsen er Racehall CPH styret af en gruppe prominente herrer. I bestyrelsen siddet blandt andet Lego-arving Casper Kirk Johansen, Jysk-arving Jacob Brunsborg og den tidligere direktør for blandt andet Lego og B&O Poul Plougmann.

Opdatering: Det er præciseret i artiklen, at Racehall CPH's køreareal bliver større end banen i Action House i Nordjylland.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind