Annonce:
Annonce:

Verdens største medier hiver i danske Anja: Redder hekse-børn fra døden

Billeder af Anja Ringgren Lovén og hekse-drengen Hope går lige nu sin sejrsgang på alverdens medier. Danskeren driver et børnehjem for udstødte børn i Nigeria

Se hvordan de små 'heksebørn' er blevet tortureret. (Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Samfund

I starten af februar skrev Ekstra Bladet historien om danske Anja Ringgren Lovén, der i forbindelse med sit arbejde nødhjælpsorganisation Din Nødhjælp delte et billede på Facebook, hvor hun skrev om den udstødte og udsultede hekse-dreng Hope.

Historien om den 3-årige dreng Hope delte hun på det sociale medie i slutningen af januar i forbindelse med en indsamling til fordel for nødhjælpsorganisationen.

Sådan så det ud, da Anja første gang mødte udsultede Hope (Privatfoto)
Sådan så det ud, da Anja første gang mødte udsultede Hope (Privatfoto)
 

Men selvom det nu er mere end 14 dage siden, billedet første gang gik sin sejrsgang på de sociale og danske medier, har historien om Hope og Anjas projekt i det afrikanske land nu bredt sig til nogle af verdens største online medier.

De seneste dage har Anja blandt andet været på forsiden af både Daily Mail og Huffington Post.

Og den danske sygeplejerske fra Aarhus kan næsten ikke forstå den store opmærksomhed fra udlandet:

Annonce:

- Det er helt vildt. Jeg bliver bombarderet med mails fra både Chicago Post, Huffington Post og mange andre udenlandske medier i alt fra Brasilien til Scweitz, siger Anja Ringgren Lovén til Ekstra Bladet.

Udstødt som heks
Anja fandt Hope da han blev udstødt af sin nigerianske familie, efter han blev beskyldt for at være heks.

Da Anja Ringgren Lovén første gang mødte den lille stærkt udsultede og afkræftede dreng, var det langt fra sikkert, at han ville overleve.

Hope ville ikke tage imod mad og var meget afkræftet (Privatfoto)
Hope ville ikke tage imod mad og var meget afkræftet (Privatfoto)

(Privatfoto)
(Privatfoto)
 

Derfor skrev hun samme dag et hjerteskærende Facebook-opslag, hvor hun bad om støtte i forbindelse med den fremtidige medicinske behandling og pleje af drengen.

Anja ville hjælpe udsultet 'heksebarn': Indsamlede én million kroner på to dage

På kun to dage indsamlede hun mere end 1 millioner kroner til organisationen Din Nødhjælp.

Penge, der skal bruges til en sundhedsklink i forbindelse med børnehjemmet og skal opkaldes efter den lille purk - Hope Clinic, forklarer Anja til Ekstra Bladet.

Hope i bedring
Efter 14 dag er Hope næsten ikke til at kende.

Annonce:

- Sidst jeg var derude for et par dage siden kunne jeg næsten ikke kende ham, fordi han var blevet så tyk og har fået store runde kinder.

- Det kunne næsten ikke gå bedre. Han sidder selv og spiser og er begyndt at gå. Jeg skal ud at besøge ham i morgen, så det glæder jeg mig meget til.

Hope er næsten ikke til at kende. Dette billede lagde Anja på Facebook 12 februar og viser den spinkle drengs transformation (Privatfoto)
Hope er næsten ikke til at kende. Dette billede lagde Anja på Facebook 12 februar og viser den spinkle drengs transformation (Privatfoto)

Men selvom lille Hope er i bedring, er der fortsat udsigt til, at han skal bruge den næste tid på hospitalet:

- Han får blandt andet blod, fordi han manglede røde blodlegmer, samtidig er han på antibiotika, så der går formentlig nogle uger, inden han bliver udskrevet, men det går den rigtige vej.

Når Hope er klar til at forlade hospitalet er planen, at han flytter ind på Anja og hendes mands børnehjem, der huser mere end 30 børn, der ligesom Hope er blevet udstødt af deres familier, da de blev mistænkt for at være hekse.

Annonce:

Børnehjem angrebet - pigerne voldtaget
Men selvom børnehjemmet har nydt godt af den store omtale og samtidig er ved at bygge nye, forbedrede lokaler, har alt langt fra altid fra været fryd og gammen på det lille børnehjem for udstødte hekse-børn.

I juli blev børnehjemmet stormet af bevæbnede mænd, der plyndrede det og udsatte flere af pigerne for fuldbyrdet voldtægt.

Voldtaget på Anjas børnehjem: Nu skal de testes for HIV og graviditet

De to ofre var henholdsvis 12 og 13 år, og blev udsat for de bestialske seksuelle overgreb for øjnene af flere af de øvrige børn på børnehjemmet.

Sover med AK47
Danske Anja Ringgren Lovén var ikke selv på børnehjemmet under angrebet, men befandt sig i Aarhus, hvor organisationen styres fra.

Efter det uhyggelige overfald har børnehjemmet fået beskyttelse døgnet rundt af bevæbnede betjente:

- Vi er godt beskyttede nu. Vi har en politimand der ligger og sover på børnehjemmet. Han ligger i rummet ved siden af mig og sover med en AK47, så vi er beskyttet, siger hun men ærger sig over, at det er nødvendigt:

Annonce:

- Vi kan ikke være her uden politibeskyttelse. Det er et barbarisk land, slutter Anja Ringgren, der dog ser lyst på fremtiden for børnehjemmets børn.

Dansk stifter af børnehjem: 12 og 13-årig voldtaget foran småpiger

Heksebørn på børnehjem: Sådan har de det i dag

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: