Verdenskendt forfatters grav fundet efter 400 år

Efter flere hundrede års forsvinden er det lykkedes spanske videnskabsfolk at finde Cervates skelet i Madrid

De jordiske rester af en af Spaniens største og mest berømte forfattere, Miguel de Cervantes, er tirsdag blevet udgravet i et kloster i Madrid, knap 400 år efter sin død, oplyser flere medier.

Antropolog Francisco Etxebarria siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at hans gruppe positivt har identificeret nogle fragmenter, der tilhører Miguel de Cervantes, i en krypt i et kloster.

Cervantes, der er forfatter til den verdensberømte roman "Don Quixote", døde i 1616, samme år som den store britiske forfatter, William Shakespeare.

Nerverne hang uden på tøjet, især når den giftige Robben var gruopvækkende tæt på at have heldet med sig. Men forløsningen kom til de spanske fodboldfans kørt før midnat. (Foto. Johnny Frederiksen) Landsholdsfodbold Madrids største fest nogensinde

Cervantes blev begravet i 1616, og hans jordiske efterladenskaber blev flyttet til ny bygning af kirken i slutningen af 17. århundrede, hvorefter hans skelet forsvandt i århundreder.

At adskille og identificere de enkelte, meget ødelagte knogler fra andre fragmenter bliver meget vanskeligt, siger forskerne ifølge BBC.

- Han sluttede sit liv som en fattig mand, siger Pedro Corral, der er leder af kunst, sport og turisme ved byrådet i Madrid til BBC.

Gruppen af 30 forskere har benyttet infrarøde kameraer, 3D-skannere og jordgennemtrængende radar for at lokalisere gravpladsen i en glemt krypt under bygningen.

Arkæologer fandt i januar et kistelåg med initialerne MC i den første af 33 nicher, der blev afdækket i krypten.

Ferie MED DON QUIJOTE OP PÅ LA MANCHA

Krypten bliver åbnet for publikum til næste år for første gang i århundreder, og det falder sammen med 400 året for Cervantes' død.

Cervantes, der blev født i Madrid i 1547, betegnes som ophavsmand til den moderne roman ved at have skrevet "Den sindrige ridder Don Quixote de la Mancha", der blev trykt i to dele i 1605 og 1615.

Don Quixote menes at være en af de mest læste og oversatte bøger i verden.

1 kommentar
Vis kommentarer