Verdensrekord: Hun lå i planken i fire timer og 20 minutter

Canadisk mor slog den tidligere verdensrekord med næsten en time

Se den vilde video her. Video: VG

En canadisk mor har netop overrasket alt og alle og slået sit navn fast med syvtommersøm i Guinness World Records. Hun har nemlig slået ny verdensrekord og har formået at ligge i den såkaldte planke i hele fire timer og 20 minutter.

Den 52-årige familiefar Tom Hoel satte i aftes for anden gang verdensrekord i planke. (Privatfoto) Samfund - 23. maj. 2015 - kl. 17:13 52-årig dansker slår verdensrekord i ’planke’

Dana Glowacka fra Montreal i Canada slog således den tidligere verdensrekord med næsten en time. Den havde Maria Kalimere, der i 2015 lå i tre timer og 31 minutter i planken.

Det skriver flere medier heriblandt CTV News Montreal 

Dana Glowacka, der normalt arbejder som yoga-lærer, er dog ikke kommet sovende til sin nye verdensrekord. Det har nemlig taget hende flere års intensiv hård træning at nå målet.

Dana er lykkelig over sin nye verdensrekord.(Foto: Privatofot)
Dana er lykkelig over sin nye verdensrekord.(Foto: Privatofot)
 

Hun er i øvrigt undervejs blevet undervist af George Hood, der i 2014 sad på verdensrekorden i 'planken' for mænd. Danas første forsøg på 'planken' blev kun til sølle fire minutter. Men George Hood ansporede Dana til at fortsætte, fordi han mente, hun havde kroppen og stilen til at nå rigtig langt. Og han fik ret.

Samfund - 25. mar. 2018 - kl. 11:30 12-årige Emilie fra Assens i rekordbogen: Her ’planker’ hun i 125 minutter

I 2016 fik Dana en andenplads i International World Cup Plank Challenge. Og det gav ekstra blod på tanden til at fortsætte. Hendes søn sagde i øvrigt hele tiden: 'Mor du kan gøre det'.

Den 21. maj rejste Dana fra Montreal i Canada til Det Internationale Planke Marathon i Naperville i staten Illinois i USA. Og her skete mirakllet. Dana blev ny verdensmester omgivet af sin familie og sine venner.

Canadiske Dana arbejder normalt som yoga-lærer. (Foto: Privatfoto)
Canadiske Dana arbejder normalt som yoga-lærer. (Foto: Privatfoto)
 

1 af 3 Dana er lykkelig over sin nye verdensrekord.(Foto: Privatofot)
2 af 3 Canadiske Dana arbejder normalt som yoga-lærer. (Foto: Privatfoto)
3 af 3 Her ligger Dana fire timer og 20 minutter i planken. (Foto: VG)
77 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere