Vermund smider medlem ud efter voldtægtsforsøg

22-årig mand blandt andet dømt for forsøg på voldtægt og blufærdighedskrænkelser

Arkivfoto: Miriam Dalsgaard
Arkivfoto: Miriam Dalsgaard

Den 22-årige Stephan Klindtworth Clausen fra Esbjerg er blevet smidt ud af partiet Nye Borgerlige.

Manden blev i sidste uge idømt to et halvt års ubetinget fængsel for medvirken til forsøg på voldtægt, skriver jv.dk.

Den 22-årige mand stillede op til byrådsvalget i november sidste år. Han blev allerede dengang ekskluderet af partiet, fordi der kørte en politisag mod ham.

- Vi var i hovedbestyrelsen blevet opmærksomme på, at der var en verserende sag mod den pågældende kandidat i Esbjerg. Vi reagerede prompte og ekskluderede ham fra partiet, siger Pernille Vermund.

Om "den verserende sag" mod Stephan Klindtworth Clausen var den samme, som den han i sidste uge var i retten med, kan Vermund ikke sige med sikkerhed, men hun anser det for sandsynligt, skriver jv.dk.

Ikke gode nok
Den 22-årige mand blev den 9. maj også fundet skyldig i blufærdighedskrænkelser af to kvinder. Han oprettede falske dating-profiler på forskellige sexsider med billeder af de to kvinder.

Nye Borgerlige har ikke været alt for heldige med valget af kandidater til byrådsvalget i Esbjerg sidste år. En anden af de i alt fem kandidater røg også ud af partiet, da han flere gange havde optrådt truende og opfordrede til etnisk udrensning.

- Vi har ikke været gode nok til at screene kandidaterne. Det må vi erkende, når to ud af fem kandidater på listen ikke er medlem på valgdagen. Vi har reageret prompte, da sagerne er kommet frem, for det er ikke foreneligt med vores holdninger og værdigrundlag, siger Pernille Vermund til jv.dk

 

807 kommentarer
Vis kommentarer