Annonce:
Annonce:

Vestas løfter hovedet fra kanvassen efter torsdags-tæv

Efter en torsdag, der var absolut rærlig for Vestas' aktionærer, er der en smule medvind fredag morgen

Annonce:
Følg Samfund

Efter en torsdag, der kunne noteres som den ottende dårligste aktiedag nogensinde for Vestas' aktionærer, kan de, der blev i aktien, glæde sig over en smule lindring fredag morgen.

Fra start stiger aktien med en procent til 431 kroner. Det sender markedsværdien op med 0,9 milliarder kroner til 93,1 milliarder kroner.

Stigningen er dog langt fra nok til at opveje den kurslussing på 19 procent, der torsdag barberede 22 milliarder kroner af Vestas' markedsværdi.

Det kom oven på et regnskab for tredje kvartal, der bekræftede markedets værste frygt for prispres og prisfald i branchen for produktion af vindmøller.

- Vestas går ud og bekræfter, at der vil komme stigende konkurrence og lavere priser, hvilket vil give mindre indtjening i hele markedet.

Annonce:

- Det var det, som alle var bekymret for forud for regnskabet, og man får fornemmelsen af, at Vestas er presset, sagde Anne Sophie Riis, børsmægler hos investeringsbanken ABG Sundal Collier, torsdag aften til Ritzau Finans.

Oven på det urovækkende regnskab har aktieanalytikere verden over da også nedjusteret deres kursmål - deres bud på en fornuftig pris på en aktie - markant.

Hårdest har banken SEB været, der har sænket sit kursmål fra 705 kroner per aktie til 450. En barbering på 36 procent. Banken anbefaler samtidigt ikke længere et køb af aktien.

Den amerikanske storbank JP Morgan har sænket sit kursmål fra 700 til 510 kroner og banker som Nordea, Handelsbanken og Société Générale har også haft saksen fremme.

Det har generelt været en hård november for Vestas' aktionærer. I starten af måneden barberede et republikansk skatteforslag små 10 procent af kursen.

Forslaget kan nemlig føre til færre støttekroner til vindenergi i USA, der er verdens største marked for vindmøller.

Annonce:

Siden årets top i maj er Vestas blevet 40,7 milliarder kroner mindre værd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: