Annonce:
Annonce:

Vestegnens Politi: Kun otte af vores betjente fik fartbøder

Chefpolitiinspektør ved Vestegnens Politi mener generelt, at hans betjente kører pænt

Også politiets betjente kører for hurtigt, når de er på arbejde, slår Metroxpress fast. (Foto: Arkiv)
Også politiets betjente kører for hurtigt, når de er på arbejde, slår Metroxpress fast. (Foto: Arkiv)
Annonce:
Følg Samfund

Otte fartbøder til politibetjente ansat ved Vestegnens Politi er ikke særlig mange i forhold til, at der er 600 ansatte, som kører døgnet og året rundt.

Det fortæller chefpolitiinspektør ved Vestegnens Politi, den tidligere Fifa-topdommer i fodbold, Knud Stadsgaard, til Ekstra Bladet.

Han reagerer, efter at Metroxpress i sin onsdagsudgave af avisen konstaterer, at der i perioden 2013 til 2015 i alt er blevet uddelt bøder for 210.500 kroner til bejtente i uniform - altså betjente, som har været på arbejde, mens de er blevet blitzet, og som ikke har kunnet godtgøre, at de kørte efter færdselslovens regler om udrykningskørsel.

Metroxpress har fået aktindsigt i tallene for fartglade betjente, og avisen konstaterer også, at betjente ved Vestegnens Politi tegner sig for de fleste betjente, som tilsynealdende har ekstra benzin i blodbanerne.

Annonce:

Fart på: Her knalder politiet flest af sine egne betjente

Knud Stadsgaard er tidligere superliga- og Fifadommer, men er nu chefpolitiinspektør ved Vestegnens Politi. (Foto: Ole Lind)
Knud Stadsgaard er tidligere superliga- og Fifadommer, men er nu chefpolitiinspektør ved Vestegnens Politi. (Foto: Ole Lind)
 

Betjente skal køre pænt
Men Knud Stadsgaard mener ikke, at man kan tale om, at betjente generelt kører for hurtigt, når de er på job. Selv om han fortæller, at en fartovertrædelse blandt de ansatte er en for mange, så glæder han sig over en anden tendens.

- Vi er glade for at kunne se, at antallet af fartbøder er faldet til under det halve. Sidste år blev der givet otte bøder til vores cirka 600 betjente, der kører døgnet og året rundt, siger Knud Stadsgaard til Ekstra Bladet.

Knud Stadsgaard fortæller også, at ledelsen hos Vestegnens Politi vil benytte anledningen til at indskærpe over for betjentene, at de forventer, at de overholder færdselsloven.

I alt har betjente ved Vestegnens Politi i perioden mellem 2013 og 2015 - altså i en noget længere periode end den, Knud Stadsgaard taler om - fået bøder for 39.000 kroner.

Annonce:

Betjent fik frakendt kørekort
Metroxpress fortæller, at en betjent fra Sydøstjyllands Politi havde den dyreste dag på jobbet af alle betjente i perioden mellem 2013 og 2015, da han blev blitzet med 85 kilometer i timen i en byzone. Det kostede ham 4.000 kroner i bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, mener, at også betjente bør betale ved kasse et, også selv om de er iført uniform.

- Hvis man har kørt for stærkt i arbejdstiden og ikke kan godtgøre, at man har kørt udrykningskørsel, må man af egen lomme betale det, det koster, siger han, men forklarer samtidig, hvorfor ikke alle bøder skyldes uforsvarlig, høj fart, siger han til Metroxpress.

Det sker også, at betjente bliver blitzet under udrykning, og det er den undskyldning de bruger, når betjentene forsøger at bevise deres uskyld over for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efterforsker sagerne, hvis betjenten ikke accepterer bøden.

Annonce:

- Betjenten kan have optaget selve udrykningskørslen på video, men det kan også være, at hans politiforretning (opgave, red.) fremgår af en rapport, der understøtter hans forklaring. Han kan have ringet til vagtcentralen og bedt om at få slået en bil op, og det understøtter i så fald baggrunden for udrykningskørslen, siger kontorchef i DUP, Charlotte Storgaard, til Metroxpress.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: