Annonce:
Annonce:

Vi er helt oppe i skyerne

MICHELIN-REGN OVER AARHUS: - Det er som en surrealistisk drøm, siger den ene af indehaverne, Søren Jacobsen, fra Restaurant Gastromé. Restaurant Substans og Frederikshøj Kro soler sig også i Michelin-stjerner

(Foto: Anita Graversen)
Annonce:
Følg Samfund

Stemningen er euforisk på hele tre forskellige restauranter i landets næststørste by. Men hvor den eftertragtede Michelin-stjerne blev givet som en forventet anerkendelse til Frederikshøj Kro og Wassim Hallal, så var det en stor overraskelse, at de to andre aarhusianske Michelin-vindere, Restaurant Gastromé i Rosensgade og Restaurant Substans i Frederiksgade, kom på det gastronomiske land- og verdenskort.

- Vi havde overhovedet ikke forventet det her. Det er ganske enkelt fantastisk, og vi er helt oppe i skyerne, siger den ene af de to indehavere af Restaurant Gastromé, Søren Jacobsen, til Ekstra Bladet.

Wassims opskrift på Michelin-succes

Han har sammen med barndomsvennen William Jørgensen drevet den noget større Restaurant 'Det Gamle Mejeri' ved Mårslet syd for Aarhus i 10 år, mens Michelin-vinderen Gastromé slog dørene op for kun syv måneder siden.

Annonce:

- Allerede som drenge drømte William og jeg om at drive vores egen restaurant. Drømmen gik i opfyldelse, og nu er en ny drøm blevet til virkelighed, fortæller 36-årige Søren Jacobsen, hvis kæreste samtidig har termin netop i dag.

'Business as usual'

Efter at nyheden ryddede de forreste pladser på de fleste af landets internet-medier, brød Gastromés booking-system hurtigt sammen. Aarhusianerne stod dermed i kø for at smage på restaurantens gastronomiske landkøkken med krydderier og urter indsamlet i Wilhelmsborgskoven syd for Aarhus.

- Det er som en surrealistisk drøm, vi havde slet ikke regnet med det her, men måske gået med et håb og en drøm om, at det ville ske en dag.

- Nu drikker vi en masse champagne og nyder, at alle er glade, og at alt er helt vildt hektisk på den gode måde, siger Søren Jacobsen og tilføjer, at fejringen hører op, når restauranten åbner planmæssigt senere på dagen.

Annonce:

- Vi har restauranten fuld af gæster i aften og skal selvfølgelig give gæsterne den bedst mulige oplevelse. Så selv om det er en festdag for os, så er det også 'business as usual', for vi havde jo heller ikke sat næsen op efter noget, siger den glade Gastromé-ejer.

Priser alle kan betale

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra indehaverparret bag den tredje aarhusianske Michelin-vinder, Restaurant Substans, Louise Mammen og René Tang Jensen.

Restauranten i det centrale Aarhus udmærker sig bl.a. med sit nydanske og franske gourmetkøkken og et prisniveau, hvor også almindelige mennesker kan være med. Alle retter koster den overkommelige sum af 100 kroner, og det er muligt at få en seks-retters menu med vine, kaffe og sødt til 1.200 kroner.

- Vi glæder os også helt vildt på vegne af Frederikshøj Kro og Restaurant Substans. Både fordi de er vores venner og kolleger, men også fordi hele tre forskellige Michelin-restauranter i Aarhus må forventes at skærpe opmærksomheden om byens madsteder i det hele taget, siger Søren Jacobsen fra Restaurant Gastromé.

Annonce:

Mens Frederikshøj Kro stiler efter flere Michelin-stjerner, så har Restaurant Gastromé ingen ambitioner i den retning.

- En stjerne er et fint niveau for os. Nu vil vi fokusere på at fastholde den ene stjerne, men vi vil da ikke takke nej, hvis vi skulle få én mere på et tidspunkt, siger Søren Jacobsen.

Frederikshøj kro i Aarhus fik også en stjerne. Her kan du se øjeblikket, hvor personalet får besked. (Video: Anita Graversen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: