Vi føler os tvunget til at spise kage på job

Kagepresset er stort på de danske arbejdspladser, viser undersøgelse

(Foto: colorbox)
(Foto: colorbox)

Fødselsdag, jubilæum, fastansættelse, lønforhøjelse eller gode karakterer.

Der er masser af årsager til at have kage med på studiet eller på arbejdet, men det er samtidig svært at sige nej til det søde og usunde stads, skriver metroxpress.

Mere end hver fjerde føler sig mere eller mindre forpligtet til at spise kage. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress.

- Kage repræsenterer nærvær, hygge, fællesskab og tryghed, og når du siger nej til kage, siger du samtidig nej til det, som kagen repræsenterer. Derfor er det helt oplagt, at du ikke takker nej. Man vil jo nødigt melde sig ud af fællesskabet, siger Torben Bechmann Jensen, der arbejder på Socialpsykologisk Institut på Københavns Universitet, til metroxpress.

Han bliver bakket op af madsociolog på Professionshøjskolen Metropol Jon Fuglsang, der tilføjer, at et nej til kage kan opfattes som en afvisning af den person, der har kagen med.

Ifølge Torben Bechmann Jensen er kagepresset det samme, som når folk har svært ved at sige nej til alkohol eller til at ryge, når de er til fester.

- Det er en udfordring for mange, at det skal være så svært at sige nej til kage. Man er nødt til at tage det alvorligt, siger Torben Bechmann Jensen.

Det er især svært for dem, der har en lav status på arbejdspladsen, at takke nej til kage, for sådan bliver man yderligere marginaliseret, fortæller socialpsykologen.

32 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere