Annonce:
Annonce:

Vi frygter stadig terror et år efter angreb i København

Knap seks ud af ti svarer i ny undersøgelse, at de frygter for terror i Danmark. Stort fokus har skabt frygt

Annonce:
Følg Samfund

Et år efter angrebet på Krudttønden og synagogen i Krystalgade i København er danskernes terrorfrygt stadig til at få øje på.

Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har udført for Politiken og TV 2. Her svarer knap seks ud af ti danskere, at de forventer et nyt terrorangreb i Danmark inden for det næste år.

Det skriver Politiken.

Det er omtrent samme niveau, som da Megafon lavede den samme undersøgelse for et år siden kort efter angrebet, og det overrasker ikke psykolog Keld Molin, der har specialiseret sig i de psykologiske konsekvenser af terror.

- Der har været meget fokus på terror efter angrebet, og samtidig sker der en masse ting omkring os - krigen i Syrien, Islamisk Stat og flygtningestrømmen - som medfører generel utryghed. De ting hænger sammen i folks bevidsthed, siger han til Politiken.

I undersøgelsen svarer 12 procent, at de har ændret adfærd og er blevet mere påpasselige i det offentlige rum. Og det er en lav andel, mener en række psykologer, som Politiken har talt med om frygten.

- Frygten spiller på nogle punkter ind i vores hverdag, men når det kommer til stykket, går vi jo stadig til fodboldkampe, koncerter og kører lige så meget i tog, siger Henrik Lyng, krisepsykolog ved Center for Beredskabspsykologi, til Politiken.

Frygten for terrortruslen risikerer at betyde, at danskerne accepterer flere indgreb i retssikkerheden, siger Torben Bechmann Jensen, lektor på Institut for Psykologi på Københavns Universitet, til Politiken.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: