Victoria deler modigt undertøjs-billede: 'Folk siger jeg må være syg i hovedet'

19-årige Victoria fra Skibby viser sin krop frem på Facebook

19-årige Victoria har fået stor ros for et billede, hun har delt på sin Facebook-profil. (Foto: Facebook/Victoria Amalie Wolsing Jensen)
19-årige Victoria har fået stor ros for et billede, hun har delt på sin Facebook-profil. (Foto: Facebook/Victoria Amalie Wolsing Jensen)

’Jeg oplever ofte, at andre peger fingre af mig, og en kvinde fortalte engang sit barn, at jeg må være helt fra forstanden’.

Inspireret af både 25-årige Julie Ransby fra Esbjerg og 23-årige nordsjællandske Frederikke Tea Ulff-Møller, som begge har delt deres historie med et bikini-billede på Facebook, har 19 år gamle Victoria Wolsing Jensen, der bor i Skibby, lagt et billede af sig selv ud på det sociale medie.

Den unge kvindes billede er dog en del anderledes end de to andre, som de seneste uger har floreret på de sociale medier.

’Så sent som i weekenden gik jeg på gaden i en kortærmet bluse. Tre drenge vender sig i mod mig og begynder at kalde mig ’cuttersvin’. Dette er hændt 5 gange før’, skriver Victoria Wolsing Jensen til billedet, som på omkring fem dage er blevet delt næsten 3500 gange. Her viser den 19-årige kvinde sig selv frem kun iført undertøj, så arrene på hendes arme er helt synlige for brugerne af det sociale medie.

- Jeg så Julies og Frederikkes opslag, og det fik mig til at tænke på, at jeg heller ikke kan gå rundt på gaden i kortærmede trøjer uden at få kommentarer, siger Victoria Wolsing Jensen til Ekstra Bladet.

Victoria har gjort sin smerte fra psykisk til fysisk. Hver dag kæmper hun en kamp for at acceptere sine ar. Men det er svært. (Foto: Facebook/Victoria Amalie Wolsing Jensen)
Victoria har gjort sin smerte fra psykisk til fysisk. Hver dag kæmper hun en kamp for at acceptere sine ar. Men det er svært. (Foto: Facebook/Victoria Amalie Wolsing Jensen)
 

- Jeg vil gerne råbe Danmark op, for der er så meget tabu omkring psykiske sygdomme. De folk, der kommenterer mine ar på gaden, aner ikke, hvad jeg har været igennem.

Hvad er det for eksempel, de ikke ved, når de ser dine ar?

- Jeg har været igennem rigtig meget. Overgreb, mobning og den slags. Senest har jeg været indlagt i 11 måneder på en lukket psykiatrisk afdeling, fortæller Victoria Wolsing Jensen, som til daglig er ungeambassadør for landskampagnen EN AF OS, som netop har til formål at afstigmatisere psykisk sygdom.

Udover de mange positive kommentarer, som den 19-åriges modige undertøjsbillede har fået til sit opslag, er mange af hendes familiemedlemmer også stolte over, at hun har turdet åbne op, som hun har gjort:

- De siger, at det er rigtig sejt, at jeg tør gøre det. Det har fået mig til at tænke over, at mange mennesker faktisk accepterer sådan som jeg er, og de ar, jeg har på min krop, siger Victoria Wolsing Jensen.

Se hele den 19-åriges stærke opslag her:

To unge mænd svinede Julie, da hun solede sig i bikini i sin gård. Hendes svar blev hurtigt et viralt hit, og kort efter blev 23-årige Frederikke inspireret til at trække i en bikini og dele et billede af sig selv. Det kastede mange reaktioner af sig - blandt andet fra Frederikkes mobbere.

92 kommentarer
Vis kommentarer