Video af flygtningebørn smelter dit hjerte: Her ser de sne for første gang

Det er helt umuligt ikke at blive smittet over disse to børns rene lykke, som de følte kun 48 timer efter de ankom til deres nye land

Denne video er gået viralt og er blandt andet blevet delt af den canadiske premierminister.
Følg Samfund

En rørende og livsbekræftende video af to flygtningebørn fra Eritrea florerer lige nu på de sociale medier.

Videoen er optaget og delt på Twitter af Rebecca Davies, der er talsperson for Ripple Refugee Project i Toronto i Canada.

Ripple Refugee Project er en gruppe private borgere, der hjælper canadiske nytilkommere med at blive integreret. Videoen, som talspersonen delte mandag, viser en lille pige og en lille dreng i vinterjakke, helt ekstatiske af lykke over sneen, der daler ned omkring dem.

Ifølge The Star udspillede børnenes lykkelige stund sig kun 48 timer efter, de ankom til Canada sammen med deres mor og to yderligere søskende.

'Hyggeligt at skovle sne'
Efter videoen gik viralt har Rebecca Davies forklaret via Twitter, at hun selv har sponsoreret familien via en privat velgørenhedsorganisation. Her kan sponsorer forpligte sig til at forsørge flygtninge finansielt og i forhold til skole og lægebesøg i 12 måneder.

Mor deler hjerteskærende billede af indlagt 6-årig: 'Det her er, hvad mobning gør'

Videoen er blevet set næsten fire millioner gange på Twitter, og den canadiske premierminister Justin Trudeau delte den senere mandag med ordene: 'Fantastisk. Nu mangler vi bare at overbevise dem om, at det er hyggeligt at skovle sne, og så skulle alt være godt. Tak for alt det, du gør, Rebecca. Velkommen til Canada.'

Det, livet handler om
Den syv-årige pige og hendes fem år gamle lillebror fra videoen er en del af en gruppe flygtninge, der netop er ankommet til Canada efter fem års ophold i en flygtningelejr i Sudan. De flyttede til lejren efter at være flygtet fra deres voldsplagede hjemland Eritrea.

- Det her er, hvad livet handler om. Børn, der er nye i Canada og aldrig før har set sne og omfavner det på den magiske måde, som børn gør, lyder det i en af de mange Twitter-kommentarer, videoen har affødt.

Se videoen i toppen af artiklen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind