Video afslører: Flygtninge fodres som dyr

Hjelmklædte politifolk iført hygiejnemasker kaster sandwichpakker til sultne flygtninge i Ungarn

En videooptagelse fra Ungarns største flygtningelejr ved grænsen til Serbien vækker opsigt. Den viser familier, der bliver fodret "som dyr i en stald".

Det er en frivillig østrigsk hjælpearbejder, som hemmeligt har filmet under et besøg i flygtningelejren Roszke.

Billederne viser omkring 150 mennesker, der forsøger for at få fat i sandwichpakker, som ungarsk politifolk iført hjelme og hygiejnemasker kaster til dem i en indhegning i en stor hal.

Kvinder og børn bliver klemt, mens folk forsøger at fange de flyvende brød.

Mange migranter længere tilbage i folkemængden kravler op på hegnet, mens de vinker og råber for at fange betjentenes opmærksomhed.

- Det var som dyr, der blev fodret i en stald, som et Guantanamo i Europa, fortæller den østrigske frivillige Klaus Kufner, som var sammen med sin veninde, Michaela Spritzendorfer, der filmede optrinnet.

- Det var umenneskeligt, og det taler for disse mennesker, at de ikke kæmpede om maden, selv om de tydeligt var meget sultne, siger Spritzendorfer.

Hendes filmoptagelse kan du se i videoen øverst

FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) kritiserede tidligere på ugen de forhold, som flygtningene og migranterne er interneret under i Roszke, og der har været kritik fra EU over den hårdhændede behandling af folk fra ungarske soldater og politi.

102 kommentarer
Vis kommentarer