Video: Kører dansk betjent privat i tjenestebil med fuld udrykning?

Danske Thomas er dybt forarget, efter at have været vidne til en betjent, der med tændte sirener formentlig afleverede sin familie på havnen. Politiet har nu overdraget sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Julien Thomas har optaget en video, der viser, hvordan en betjent foretager personlige ærinder i sin tjenestebil - for fuld udrykning. Ekstra Bladet har af hensyn til betjenten og hans familie valgt at sløre personerne i videoen. (Private optagelser)

En video, som efter alt at dømme viser en dansk politibetjent fra Københavns Politi aflevere sin egen familie ved kajen på Langelinie, går lige nu viralt på de sociale medier.

’Er det det man kalder for VIP Taxa? Fedt at vide, at ens skattekroner bliver brugt fornuftigt’, skriver manden bag videoen, Thomas, til opslaget, som i skrivende stund er blevet set over 22.000 gange på Facebook.

Videoen blev optaget lørdag den 30. maj tidligt om eftermiddagen, hvor Thomas stod med sin datter, og netop havde købt en is.

Og ganske rigtigt ser det ud som om, betjenten afleverer flere familiemedlemmer ved terminalen, for derefter at køre væk igen i tjenestebilen.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Københavns Politi, at der er tale om en af deres tjenestebiler i videoen.

- Vi har nu set nærmere på videoen, og vi kan ikke afvise, at der kan være begået strafbare eller disciplinært kritisable forhold. Derfor har vi nu overdraget sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, siger Jan Bjørn, ledende politiinspektør ved Københavns Politi.

Her kan man se politiet tage en selfie i umiddelbar nærhed af slåskampen. (Privatfoto/Facebook) Krimi Ulrik: Dybt rystet over slåskamp til Distortion

Thomas er dybt chokeret over det, han var vidne til en lørdag på Langelinie.

- Jeg lagde videoen op, fordi jeg blev forarget. Jeg synes nærmest, det minder om u-lands-politi. Det er da totalt misbrug af politiets ressourcer, siger Thomas til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at den civile politibil, inden han nåede at tænde kameraet, kom kørende i høj hastighed med tændt sirene og blå blink, og at den desuden parkerede ulovligt midt i et kryds, mens betjenten krammede de formodede familiemedlemmer farvel. På videoen er de blå blink stadig tændt i forruden.

- Jeg har også optaget en anden video, som viser, hvordan han bagefter bakker ulovligt væk fra stedet, siger Thomas. Han bemærkede, at betjenten så ham filme hele scenariet, men blev ikke konfronteret med det.

Krimi Familiefar tæsket af betjent: Nu byder politiet på kaffe

- Han var nok ikke interesseret i at snakke med mig om det, jeg lige havde set, gætter Thomas.

Dansk politik Yahya på rov: Her jagter han selv gerningsmænd

Ifølge færdselslovens bekendtgørelse om udrykningskørsel, paragraf 1, må ’udrykningskørsel kun foretages, når det skønnes nødvendigt af hensyn til politimæssige opgaver, personredning, brand, forureningsuheld, færdselsuheld eller afværgelse af omfattende skader i øvrigt.’

272 kommentarer
Vis kommentarer