Vietnamesisk kok bekæmper krise med grønne coronaburgere

En grøn burger med særlige pigge på toppen skal hjælpe vietnameserne med ikke at frygte coronavirussen

Kokken Hoang Tung viser sin nye coronaburger frem i sin restaurant i den vietnamesiske storby Hanoi.
 Foto: Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix
Kokken Hoang Tung viser sin nye coronaburger frem i sin restaurant i den vietnamesiske storby Hanoi. Foto: Manan Vatsyayana/Ritzau Scanpix

En restaurant i den vietnamesiske storby Hanoi forsøger i disse dage at sprede lidt glæde i en krisetid med en helt ny type burger.

Kokken Hoang Tung har således indført en burger, der er designet ud fra coronavirussens udseende. Der er tale om en burger med grønne burgerboller og de særlige pigge, der kan ses på virusset under mikroskop.

- Vi har en joke om, at hvis man er bange for noget, så skal man spise det.

- Coronavirussen er derfor ikke lige så skræmmende, når man har spist en burger, der er formet som det. Den tankegang spreder glæde til andre under denne pandemi, lyder det fra Hoang Tung.

Coronavirussen har efterhånden spredt sig til lande over hele kloden.

Det er også ankommet til Vietnam, der indtil videre dog er sluppet langt billigere end en række andre asiatiske lande.

Hidtil er 148 personer blevet bekræftet smittet i det sydøstasiatiske land. Ingen personer er endnu bekræftet omkommet som følge af smitte.

I Hanoi og den vietnamesiske hovedstad, Ho Chi Minh City, er alle forretninger, der ikke er yderst nødvendige for samfundet, blevet lukket.

Enkelte restauranter har dog stadig lov til at holde åbent. Herunder altså også Hoang Tungs takeawayrestaurant.

Det falder i god jord hos 66-årige Danh Dinh Quy, der har besøgt restauranten med sit barnebarn for netop at prøve den grønne coronaburger.

- Det her coronavirus er virkelig farligt. Men hvis vi spiser en burger, der er formet som det, så er det som om, vi allerede har vundet, siger han.

På verdensplan er knap 475.000 personer blevet bekræftet smittet med coronavirus. Over 21.000 smittede personer har mistet livet.