Vil fange din opmærksomhed: Sætter ild til 500 kroner

I denne uge bliver der lavet mange naturvidenskabelige forsøg landet over. Se nogle rigtig sjove af dem her

Se de helt skøre forsøg her

Over hele landet trækker skolebørn og gymnasieelever i denne uge i en hvid kittel og påfører sig sikkerhedbriller. For uge 39 står nemlig i naturvidenskabens tegn, når der afholdes naturvidenskabsfestival.

Festivalen har til formål at gøre eleverne mere interesserede i naturvidenskab, så i hele Danmark bliver der lavet forsøg og holdt foredrag om alt fra raket-videnskab til ristede insekter.

Ekstra Bladet er også trukket i laboratorie-outfittet og taget ud for at møde Søren Storm og Kaper Berthelsen, der laver kemi-forsøg for Test-O-teket i København.

Og deres liste over sjove forsøg, som man kan lave derhjemme, er uendelig lang.

Men der er nok ikke særligt mange, der har lyst til at føre en tændt lighter hen mod en 500-lap - ikke desto mindre er det nøjagtig, hvad de to forsøgsdrenge gør i klippet over artiklen.

Og det er sådanne ting, der skal til for at gøre de unge interesserede i naturvidenskab - der skal være noget på spil, og det skal leges ind som en del af hverdagen, fortæller Søren Storm.

- Det er vigtigt, fordi man ved at lege med tingene lærer at forstå den verden, der omgiver en, og ved at lege bliver man også motiveret til at lære helt af sig selv. Og så synes vi i hvert fald, at vi også husker det bedre, siger han.

Se hvad der sker, når der bliver tændt ild i den store pengeseddel i klippet øverst.

Se hvorfor Søren og Kasper ser så spændte ud i klippet her