Vil give skattefri check til familier med høje varmeregninger

Regeringen vil give en skattefri check til gaskunder, som oplever høje varmeregninger

Klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen kommer med meldingen, efter flere partier  de seneste uger har presset på for et indgreb. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Klima-, energi-, og forsyningsminister Dan Jørgensen kommer med meldingen, efter flere partier de seneste uger har presset på for et indgreb. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Får du opvarmet din bolig med el og føler dig overset? Så hører vi gerne fra dig. Du kan sende en sms til 1224 (alm. takst) eller en mail på 1224@eb.dk.

Nu kan familier med høje varmeregninger se frem til økonomisk hjælp fra staten.

Det skriver Jyllands Posten.

Regeringen er nu nemlig klar give en skattefri check til familier med høje varmeregninger, efter flere partier gennem de seneste uger har presset på for et indgreb.

- Vi foreslår, at vi laver en varmecheck til de danskere, som er hårdest ramt. Det vil konkret sige folk, der har individuelt gasfyr eller bor i fjernvarmeområder, hvor fjernvarmeforsyningen primært bygger på gas, siger Dan Jørgensen til Jyllands Posten.

Konen klager: For koldt

Flere tusinde
I Danmark er der 416.000 husstande med gasfyr, som skal betale tusinder af kroner mere end normalt for varmen i år.

Også tæt på 100.000 husstande på fjernvarmenet har fået varslet, at deres varmeregning vil stige med mere end 20 procent - nogle helt op til 100 og 200 procent.

Og det er netop en række af disse husstande, som vil kunne modtage økonomisk hjælp i form af en skattefri check.

Ifølge ministeren vil der cirka være '400.000 mennesker i første kategori og 40.000 mennesker i anden,' som kan modtage en check.

Pris-hammer: De bliver hårdest ramt

Ikke alle kan få
Det er ikke alle husstande, som kan se frem til en check.

Ifølge ministeren kommer man blandt andet til at kigge på indkomster, så checken ikke gives til 'familier med meget høje indkomster.'

Det fremgår ikke, hvor denne indtægtsgrænse skal gå, eller hvor stor den skattefrie check kommer til at være, andet end der er tale om 'flere tusinde kroner pr. familie.'

Det skal diskuteres med Folketingets partier til et møde om energipriserne torsdag morgen klokken 07.30, som Dan Jørgensen har indkaldt dem til. Her vil den skattefrie check blandt andet være på forhandlingsbordet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Energipriserne er på himmelflugt. Forstå hvorfor og hvordan du kan spare penge i videoen her.
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+