Annonce:
Annonce:

Vil have flere kvinder i ledelse: Mænd dominerer toppen i Dansk Industri

Dansk Industris højeste organ domineres af mænd, og det skal der gøres noget ved, lyder det

Dansk Industris hovedkvarter. Foto:  Rune Johansen/Dansk Industri
Dansk Industris hovedkvarter. Foto: Rune Johansen/Dansk Industri
Annonce:
Følg Samfund

Mens Dansk Industri (DI) lige nu slår på tromme for at få flere kvinder ind på ledelsesposter, er det i den grad mænd, som dominerer de højeste organer hos arbejdsgivernes egen hovedorganisationen.

I sidste uge meddelte Dansk Industri til Børsen, at organisationen ønsker en kønsfordeling af ledere på alle niveauer på mindst 40/60.

Men en gennemgang af Dansk Industris 70 personer store hovedbestyrelse viser, at 60 er mænd, mens ti er kvinder. Det svarer til 14,3 procent.

Dermed sidder mændene altså stadig på flæsket i Dansk Industris højeste organ. I forretningsudvalget er der 24 procent kvinder, mens 25 procent er kvinder i direktionen i arbejdsgivernes hovedorganisation.

Kig indad
Men Dansk Industri får lettere ved at nå målet, hvis organisationen også kigger indad, lyder det fra Bent Greve, arbejdsmarkedsforsker, Roskilde Universitet.

Annonce:

- Det har den konsekvens, at man måske ikke tager budskabet om ligestilling helt så alvorligt, som hvis de selv havde gjort mere ved det, siger han.

Samtidig peger han på, at det især er vigtigt, at toplagene går forrest:

- Det er vigtigt, fordi det sender et klarere signal. Det er fint, at man har fundet ud af det længere nede i systemet, men det skal også gerne afspejle sig i toppen, for at man kan se, at det er trængt helt igennem.

I Dansk Industri slår bestyrelsesformand Lars-Peter Søbye fast, at organisationen også ønsker at ændre sammensætningen i toppen af organisationen. Men at det starter ude hos medlemmerne:

Artiklen fortsætter...

Lars-Peter Søbye, formand for Dansk Industri. Foto: Hans Søndergård/Dansk Industri.
Lars-Peter Søbye, formand for Dansk Industri. Foto: Hans Søndergård/Dansk Industri.
 

'DI er en medlemsorganisation, og vores forretningsudvalg og hovedbestyrelse er sammensat, så det afspejler vores medlemsvirksomheder. Og hér forholder det sig sådan, at langt størstedelen af de administrerende direktører i disse virksomheder stadig er mænd,' siger han i et svar via DI's presseafdeling, og han fortsætter:

Annonce:

'Det tager vi nu ansvar for at ændre på ved at udfordre vores medlemsvirksomheder til at forpligte sig til at øge kønsdiversiteten - ligesom vi i DI selv gør. Så mens vi arbejder på at forbedre os selv, vil vi også gerne have andre med på vognen, så vi ikke blot taler om at skabe et mere mangfoldigt arbejdsmarked, men faktisk også handler. Vi skal lære af og inspirere hinanden.'

Samtidig oplyser DI, at 42 procent af det samlede ledelseslag - altså inklusiv mellemledere - er kvinder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: