Vil have ro under G20: Sender to millioner kinesere på ferie med stats-tilskud

De kinesiske myndigheder har angiveligt brugt omkring 12 milliarder kroner på at betale rejser til borgerne i Hangzhou  for at få dem ud af byen under topmødet

Foto: AP
Foto: AP
Følg Samfund

Noget tyder på, at de kinesiske sikkerheds-myndigheder i den grad vil have fred og ro i million-byen Hangzhou, mens verdens topledere er forsamlet til G20 møde.

Nyheds-bureauet Reuters melder, at storbyen er noget mere rolig end ellers. I visse områder fremstår byen nærmest som en regulær spøgelsesby, beretter nyheds-bureauet.

Forklaringen på, at mange borgere er forsvundet, er formentlig, at de kinesiske myndigheder har bedt borgerne om at rejse væk i den uge, hvor topmødet foregår.

Omkring to millioner ud af byens ni millioner beboere er angiveligt dampet ud af byen. Det forlyder, at myndighederne har brugt 12 milliarder kroner på at sponsere rejser, som kan få borgerne væk i en fart.

Masser af sikkerhedsfolk
Samtidig med at borgerne er forsvundet, så er et utal af sikkerhedsvagter og politifolk rykket ind i byen for at forhindre demonstrationer.

Hele bydele er spærret af for trafik og den populære turistmagnet, søen West Lake, er også lukket, mens toplederne diskutere verdens-økonomi og andre større problemer.

Foto: AP
Foto: AP
 

For en sikkerheds skyld er en lang række fabrikker i området også blevet bedt om at holde lukket. De forurener nemlig så meget, at kineserne åbenbart ikke har lyst til at vise de stinkende uhyrligheder frem for verdens-pressen.

Forbud mod demonstrationer
Myndighederne har samtidig forbudt enhver form for demstrationer. Og borgerne må heller ikke deltage i større aktiviteter under topmødet.

Kineserne gør således alt for at dæmme op for ballade og uro under det vigtige G20 møde.

De første 'små-uroligheder' begyndte ellers allerede i den lokale lufthavn, da den amerikanske presse ville fotografere præsident Barack Obama ankomme.

Journalister og fotografer blev dirigeret rundt med i et omfang, som de åbenbart ikke er vant til. For til sidst måtte en kinesisk sikkerhedsvagt indskærpe, at amerikanerne befandt sig på kinesisk jord.

Det er vores lufthavn
- Det her er vores land og vores lufthavn, lød det fra den ophidsede funktionær, mens han højlydt skændtes med journalisterne i Obamas følge.

Barack Obama måtte også undvære den røde løber på trappen, da han forlod Air Force One.

I modsætning til de andre regerings-ledere havde kineserne ikke pyntet trappen for Obama.

Kina-eksperter mener, at kineserne bevidst har ønsket at ydmyge verdens mægtigste mand.

Kinesere ydmyger Obama: Droppede den røde løber

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale