Vil opkalde vej efter Yahya Hassan

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad vil ære den afdøde digter, som ifølge lokalpolitikeren bør huskes mange år ud i fremtiden for sine værker

Kulturrådmand og tidligere 1. viceborgmester i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, (R), foreslår, at en gade eller vej i landets næststørste by skal navngives efter den afdøde digter Yahya Hassan. Foto Christian Lykking
Kulturrådmand og tidligere 1. viceborgmester i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, (R), foreslår, at en gade eller vej i landets næststørste by skal navngives efter den afdøde digter Yahya Hassan. Foto Christian Lykking
Følg Samfund

På dagen, hvor den palæstinensisk-fødte digter, Yahya Hassan, skal lægges i graven på den muslimske gravplads ved Vestre Kirkegård i Aarhus, præsenterer kulturrådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, et sjældent og ganske vidtgående forslag.

Kulturrådmanden, der har haft plads i Aarhus Byråd for Radikale Venstre siden 2007, udsender ifølge Indvandrerradio Aarhus senere tirsdag en pressemeddelelse, hvori han oplyser, at han vil stille forslag i byrådet om, at Aarhus Kommune navngiver en gade eller vej efter den afdøde digter Yahya Hassan.

Hvilken gade eller vej det skal være er uvist, men rådmanden vil angiveligt lægge op til, at denne side af sagen skal diskuteres blandt politikerne i landets næststørste by.

Rådmanden mener, at aarhusianerne ved at opkalde en vej efter den markante og banebrydende digter kan bidrage til, at Yahya Hassans stemme og budskaber vil blive husket også for de kommende generationer. Samtidig mener rådmanden, ifølge Ekstra Bladets oplysninger, at Yahya Hassans livshistorie og lyrik står så stærkt, at han på denne måde bør mindes i det bybillede, hvor han selv voksede op og tilbragte størsteparten af sit kun 24 år lange liv.

Paralleller til Yahya

Det har foreløbig ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en uddybende kommentar fra Rabih Azad-Ahmad.

'Hvor er det trist. Mine tanker går til hans efterladte,' skrev Rabih Azad-Ahmad i torsdags på sin facebook-profil.

Rabih Azad-Ahmad kan formentlig genkende noget af sig selv i Yahya Hassan, idet han også er opvokset i det vestlige Aarhus i Gellerup-parken. Gennem sit frivillige arbejde med Multikulturel Forening, som han selv var med til at stifte i 1998, har han beskæftiget sig en del med integrationsmæssige udfordringer og det at arbejde i udsatte bydele.

Som palæstinensisk flygtning, opvokset i en flygtningelejr i Libanon, hvor han også mistede to af sine brødre, kender Rabih Azad-Ahmad på smertelig vis til krig og konflikter. Han er uddannet jurist og arbejder ved siden af sit politiske virke som advokat.

Nekrolog: 'Perkeren over perkerne'

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind