Annonce:
Annonce:

Vil samle familien på 20 børn og tre koner: Skepsis over asylfars jobvilje

47-årig syrisk mand med tre koner og 20 børn skal selv forsørge sin familie, siger folk på gaden i Ribe

Annonce:
Følg Samfund

Folk på gaden i Ribe er skeptiske over beretningen om en 47-årige syrisk asylsøger på egnen, som er i færd med at få familiesammenført sin store familie på tre koner og 20 børn.

Foreløbig har krigsflygtningen Daham al Hasan fået selskab af sin mellemste hustru og parrets otte børn, men på lidt længere sigt ønsker han også to øvrige hustruer og sine yderligere 12 børn herop fra det krigshærgede Syrien.

Ekspert: Derfor kan Daham få 20 børn og tre koner til Danmark

Derfor skal du takke Daham med de tre koner og 20 børn

Over for Ekstra Bladet har Daham erkendt, at han på grund af psykiske krigstraumer ikke magter at være i jobtræning endsige passe et arbejde og i øjeblikket heller ikke har energi til at følge et danskkursus.

Annonce:

Men den forklaring bryder vestjyderne sig ikke om. Ekstra Bladet har loddet stemningen på gaden i Ribe, og her er den gængse holdning, at man - asylsøger eller ej - i det mindste skal forsøge at forsørge sin egen familie.

54696306.jpg 

Merethe Søgaard Larsen, pensionist:

- Han skal da have et arbejde. Selvfølgelig skal han det. Jeg har stor respekt for, at manden er traumatiseret og er flygtning, men naturligvis skal han da forsøge at få et arbejde, så han kan forsørge kone og børn. At lade sig underholde af samfundet er usundt, og det ansporer ikke nogen til selv at tage fat.

54696303.jpg 

Henrik Olsen, lærer:

- Noget for noget. Når man lader det offentlige betale for mad og husleje plus det løse, er det kun rimeligt at man finder et job og selv bidrager til forsørgelsen. Selvfølgelig er det svært for en nyankommen at springe helt frem i jobkøen, men hvis man end ikke gør forsøget, kommer man jo ingen vegne.

54696304.jpg 

Esther Rask Pedersen, pensionist:

Annonce:

- Man kan ikke klandre manden, at han indretter sig efter de regler, vi selv har vedtaget. Hvad skulle han ellers gøre? I forvejen må det være ganske forfærdeligt at være på flugt og blive udsat for så omfattende et kulturskift, som i dette tilfælde. Når det er sagt, er det i sagens natur bedst for familien at kunne forsørge sig selv.

[No available link text]Mød Daham Al Hasan, en af hans koner og otte af hans børn. Al Hasan er flygtning fra Syrien og har 20 børn med tre koner. Han og familien i Danmark er p.t. indlogeret på en nedlagt skole. Nu er resten af børnene på vej, og Daham Al Hasan vil gerne have resten af sine koner herop. Video: Anita Graversen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: