Vild aften i København: Forvent massivt trafikkaos

Landskamp i Parken og DHL i Fælledparken vil fredag skabe trafikalt kaos i København. Lad bilen stå, og vær tålmodig, lyder rådet fra politiet

DHL og landskamp i Parken vil fredag skabe trafikale udfordringer i København. Foto: Polfoto
DHL og landskamp i Parken vil fredag skabe trafikale udfordringer i København. Foto: Polfoto

Fredag løber en lang række store arrangementer af stablen i København, og det vil skabe massive trafikale udfordringer og lange køer fredag aften.

Det oplyser Henrik Møller Jakobsen, der er vicepolitinspektør i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

- Der er mange forskellige store begivenheder i København fredag aften. Ikke nok med at der er DHL i Fælledparken og landskamp i Parken, så er der også Fredagsrock i Tivoli og VM i Paddleboarding ved Operahuset. Det er klart, at det vil skabe nogle trafikale problemer, siger han til Ekstra Bladet.

Anede ikke det var muslimsk fridag: Bettina ventede 40 minutter på taxa

Tag af sted i god tid
På grund af de mange arrangementer i hovedstaden opfordrer politiet til, at man vælger offentlig transport og tager af sted i god tid, hvis man vil undgå at havne i lange køer fredag aften.

- Vi anbefaler, ligesom DBU, at man tager offentlig transport i dag, hvis man skal rundt i København. Derudover anbefaler vi, at folk tager hjemmefra i god tid, og at man udviser tålmodighed. Vi forventer omkring 80-100.000 mennesker omkring Fælledparken i forbindelse med DHL, og samtidig har vi helt udsolgt i Parken til landskamp, så der kommer til at være rigtig, rigtig mange mennesker i gaderne, siger politiinspektøren.

Særligt i området omkring Fælledparken forventer politiet trafikale ændringer. Her vil der flere steder være afspærringer og omdirigering.

- Der vil være en del trafikale udfordringer, især omkring Fælledparken. Her kan folk forvente afspærringer og lang kø. Man vil derfor komme langt hurtigere frem, hvis man tager det offentlige, siger Henrik Møller Jakobsen.

Udover afspærringer i bestemte områder, vil der fredag være færre tilgængelige taxaer end normalt. Det skyldes, at Taxa 4x45's muslimske chauffører fejrer Eid. Der vil derfor være væsentlig længere ventetid.

Stort sikkerhedsopbud
Set i lyset af den seneste tids terrorangreb i blandt andet Barcelona, Nice og Stockholm, hvor der er blevet brugt tunge køretøjer til at køre ind i store menneskemængder, har Københavns Politi også iværksat ekstra sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med de mange begivenheder i København fredag aften.

- Det er klart, at vi jo har set og fulgt de ting, der er sket rundt i verden den seneste tid og den stigende terrortrussel, hvor der bliver brugt de her tunge køretøjer. Derfor har vi taget vores forholdsregler, og der er selvfølgelig spærret af med elementer blandt andet omkring DHL-løbernes ruter, siger Henrik Møller Jakobsen.

- Derudover har vi lavet en kommandostation på politistationen. Det vil sige, at vi har et ekstra 24/7 beredskab, der er klar til at rykke ud hele døgnet, hvis der sker noget. Det er en forholdsregel, vi normalt tager, når der er de her store begivenheder i byen. Der vil selvfølgelig også være mere synligt politi omkring arrangementerne, tilføjer han.