Vild auktion: Dansk whisky solgt for vanvittigt beløb

En helt særlig aftapning af den danske Stauning Whisky blev solgt for 102.000 på en auktion i Hvide Sande. Pengene går til Kræftens Bekæmpelse

En glad Alex Munch fra Stauning Whisky giver hånden til Thomas Sørensen fra feriehusudlejningsfirmaet Esmark. Foto: Henrik Breum/Dagbladet Ringkøbing Skjern
En glad Alex Munch fra Stauning Whisky giver hånden til Thomas Sørensen fra feriehusudlejningsfirmaet Esmark. Foto: Henrik Breum/Dagbladet Ringkøbing Skjern

102.000 kroner for en flaske med en halv liter af den danske Stauning Whisky.

Det betalte ferieudlejningsfirmaet Esmark på en auktion lørdag eftermiddag i Hvide Sande. Flasken er en helt særlig aftapning, som i fem år har ligget i et fad om bord på skonnerten Maja. Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Auktionen startede forsigtigt med bud i tusindkroners-klassen, men det udviklede sig hurtigt. 41.000 kroner blev til 60.000 kroner og senere hen forvandledes 85.000 kroner til 100.000 kroner, før en mand bød 101.000. Et bud som medejer Thomas Sørensen valgte at overgå med 1000 kroner, så hans firma kunne blive indehaver af den dyre halve liter single malt whisky.

Og han er da også meget tilfreds med firmaets køb.

- Jeg har netop lagt den i pengeskabet i firmaet. Jeg var en smule nervøs for at tabe den, siger Thomas Sørensen til Ekstra Bladet.

Donerer til Kræftens Bekæmpelse
På forhånd var det besluttet, at de penge, som whiskyen indbragte, ville gå ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse. Derfor syntes Thomas Sørensen, at det var oplagt, at firmaet deltog på auktionen.

- Vi plejer at give et beløb omkring 100.000 til enten Danmarks Indsamling eller Kræftens Bekæmpelse hvert år. Så syntes vi, at det var perfekt, at det var lokalt med Stauning Whisky, så vi kunne donere pengene den vej igennem, siger Thomas Sørensen.

Beløbet på 102.000 kroner var dermed også lige over den på forhånd besluttede smertegrænse.

- Vi havde faktisk sat grænsen ved 100.000. Vi tænkte, at hvis prisen gik over, så ville vi give det samme beløb alligevel og glæde os over, at der ville komme flere penge til et godt formål. Da buddet på 101.000 kom, valgte vi så at byde 1000 kroner mere. Så vi er meget tilfredse lige nu.

Planen er dog ikke at smage på den specielle whisky til den næste firmafest.

- Vi kommer ikke til at drikke den selv i hvert fald. Tanken er, at vi vil se, om den kan yngle lidt flere penge, som vi også vil donere til Kræftens Bekæmpelse. Hvordan ved vi ikke helt endnu. Men det kan være, at vi selv holder en auktion, som kan rejse 50.000 ekstra.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen