Vild løn-fest fortsætter i Region Syddanmark

Mindst tolv personer står klar til at modtage millioner i gyldne håndtryk

Nu tidligere sundhedsdirektør Jens Elkjær er i den grad blevet beriget med skatteborger-penge. Flere står klar i kulissen i Region Syddanmark. (Arkivfoto: PR Foto)
Nu tidligere sundhedsdirektør Jens Elkjær er i den grad blevet beriget med skatteborger-penge. Flere står klar i kulissen i Region Syddanmark. (Arkivfoto: PR Foto)

Der er åbenbart ingen ende på den lønfest, som førende hoveder i Region Syddanmark i de senere år har deltaget i.

Ikke blot Carl Holst og den nu tidligere sundheds-direktør Jens Elkjær har hygget sig gevaldigt.

Nu afslører JydskeVestkysten, at tolv ansatte i regionen i de kommende år vil have krav på at få udbetalt tolv millioner kroner i form af gyldne håndtryk.

Avisen har forsøgt at få overblik over, hvor mange luksus-kontrakter, som den skatteyder-betalte region har gang i. Men det er regionen ikke i stand til at oplyse. Overblikket mangler.

Masser af forargelse
Det vakte en god portion forargelse, da den nu tidligere sundhedsdirektør, Jens Elkjær, i december kunne dampe af med 3,8 millioner kroner plus en pension på 1,2 millioner kroner.

Men ifølge JydskeVestkysten står yderligere tolv chefer på rad og række til at få udbetalt tolv millioner kroner. De tolv personer har nemlig været ansat på åremålskontrakter. Personerne vil få udbetalt et endnu større beløb, hvis regionen afskediger dem før kontraktens udløb, skriver JydskeVestkysten.

Hospitalsdirektør i front
Avisen fremdrager et eksempel med Odense Universitets Hospitals direktør Peter Fosgrau.

- Han er den blandt de åremålsansatte, som har udsigt til det største fratrædelsesbeløb, når hans kontrakt udløber i 2020. Han blev oprindeligt ansat på en åremålskontrakt som ny OUH-direktør i 2011 på de maksimale seks år.

- I trit med reglerne blev den kontrakt dog forlænget til ni år, da han overtog stillingen som projektdirektør for Nyt OUH. Og da han samtidigt tjener en god løn på omkring 142.000 kroner om måneden inklusiv pension, kommer det til at koste 1,7 millioner kroner for regionen, når Peter Fosgrau siger farvel, skriver JydskeVestkysten.