Vild sommervarme i næste uge: Sådan bliver vejret i juli

DMI lover fremragende sommervejr i næste uge. Samtidig offentliggør DMI månedsprognosen for juli

Indtil nu har danskerne ikke været imponerede over det danske sommervejr.
Følg Samfund

Lad det være sagt med det samme.

Den danske sommer har indtil nu været et sløjt bekendskab. Regn og rusk har holdt Danmark i et fast greb, men i næste uge vil det efterår-lignende sommervejr blive fortrængt af 25 grader og høj sol.

Det lover vagthavende meteorolog ved DMI Henning Gisselø overfor Ekstra Bladet.

- I løbet af tirsdagen begynder sommervejret at få fat i landet og så kan vi godt ende på den rigtige side af 25 grader. Vi forventer at varmen vil fortsætte til og med lørdag og i forhold til de seneste uger, bliver det en sommerlig fornøjelse, siger Henning Gisselø.

Dermed skal gæsterne til Roskilde Festival og Nibe Festival, der løber at stablen i den kommende uge, kigge langt efter den berygtede smat man ellers kunne have frygtet ville ødelægge en del af oplevelsen for de glade festivalgæster.

Tordenbyger og fugtig varme
Inden det højtryks fyldte vejr overtager scenen skal vi dog igennem nogle ustadige dage.

- I dag bliver det ikke særligt sommerligt. Vi har haft en del regn og det betyder, at dagen i dag bliver meget fugtig og luften vil være tung og klam.

- Der vil være overskyet i det meste af landet og tordenbyger kan forekomme. Nogle steder vil solen trænge igennem og her kan der komme op til 20 grader, siger meteorologen der fortæller at vejret i morgen kommer til at være meget lig lørdagens vejr.

Afslører juli-vejret
Næste uges sommervejr ser dog ikke ud til at komme til at danne præcedens for juli vejret overordnet.

I følge en netop offentliggjort månedsprognose fra DMI vil det ustadige sommervejr nemlig vende tilbage i uge 28. Sommervarmen vil placere sig over Sydeuropa og kun periodevist vil varmen igen ramme landet.

Samme tendens ser vi i uge 29, men ifølge DMI vil nedbøren overordnet set ligge lidt lavere end de seneste års gennemsnit.

Henning Gisselø mener dog, man skal være varsom med de længere varende månedsprognoser:

- Månedsprognoserne er usikre og bygger på enorme matematiskemodeller, hvor mange variabler spiller ind. Men den stabile sommervarme kommer vi nok til at kigge langt efter, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+