Annonce:
Annonce:

Vild varme vender tilbage: Så høje bliver temperaturerne

Efter weekenden er der masser af sol og varme på vej

Få vejrudsigten fra DMI her
Annonce:
Følg Samfund

I disse dage viser sommervejret sig bestemt ikke fra sin bedste side. Det er blæsende, koldt, og solen skinner ikke meget.

Men det bliver lavet om efter weekenden. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

- Nu starter vi lige koldt ud. Det kunne næsten ikke være koldere, end det er her til morgen. Og det dårlige vejr fortsætter lørdag. Men søndag bliver det en smule bedre og lune. Vi når op på 21 til 22 grader, siger meteorologen.

- Og så tager det gode vejr fat på mandag. Vi starter ud med 23 til 26 grader. Nogle steder i Midtjylland kan temperaturen lokalt komme op på 27 grader, så det bliver jo lækkert vejr, siger Frank Nielsen.

Det vil forholde sig tørt bortset fra på Bornholm, hvor de kan få et par lokale byger, og det vil være knap så vamt.

- Men de kan altså opleve, at temperaturen stiger flere grader meget hurtigt. Men det er helt sikkert jyderne, som kommer til at opleve de varmeste temperaturer, siger han.

Årsagen til det lækre vejr er det Højtryk, der lige nu ligger over Irland. Det breder sig langsomt henover de britiske øer, og i næste uge når det Danmark.

- Det betyder også, at vi får relativ tør luft. Torsdag og fredag begynder det så for alvor at blive rigtig varmt. Der ligger temperaturen på mellem 25 og 26 grader.  Nogle steder vil det lokalt kunne blive 28 grader, siger han.

Varer længe
Og det gode vejr kommer til at vare lang tid fortæller meteorologen.

- Det fortsætter de næste uger. Så dem der skal på Roskilde Festival kan også se frem til godt vejr, siger Frank Nielsen.

- Der kan selvfølgelig være nogle lokale byger hist og her, men som det ser ud nu, så kommer det gode vejr til at vare de næste par uger.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: