Vild vaskebjørn flytter ind i zoo: Må ikke smides ud

Vaskebjørnen 'Fred' besluttede sig for, at det var for hårdt at leve i naturen og flyttede ind i tysk zoologisk have

Så nu bor han der. Foto: Colourbox
Så nu bor han der. Foto: Colourbox

Frihed er ikke altid drømmen.

Sådan havde en tysk vaskebjørn det i hvert fald, da han besluttede sig for at droppe livet i den vilde natur og i stedet snige sig ind i en zoologisk have, hvor han begyndte at hænge ud med havens andre vaskebjørne i fangeskab.

Det skriver den tyske avis Rhein-Neckar-Zeitung.

Det er ikke helt sikkert, hvordan vaskebjørnen har fået adgang til den zoologiske have, da der er store sikkerhedsforanstaltninger omkring dyrene, men det stoppede ikke vaskebjørnen, der integrerede sig selv med de andre bjørne.

Vant til det gode liv
Dyrepasserne har givet ham navnet 'Fred', og de kan fortælle, at han allerede passer rigtig godt sammen med de syv andre vaskebjørne, der er i haven.

- Fred kom til os, og han blev bare vant til det gode liv i zoo, fortæller Sandra Reichler til avisen. Hun arbejder som dyrepasser i Heildelberg Zoo.

I starten havde Fred lidt problemer med, at der kom gæster og forstyrrede ham midt i det søde liv, men det har han vænnet sig til.

- Han er blevet vant til dyrepasserne, og han har også tilpasset sig den daglige rytme med sine artsfæller i haven, fortæller hun.

Kan ikke smides ud
Vaskebjørnen Fred kan da også forvente at blive i den zoologiske have resten af sit liv.

Ifølge EU regler fra 2015 er det nemlig ikke muligt at smide ham tilbage i naturen, når han først har været i fangeskab.

Men reglerne gør også, at den nyankomne vaskebjørn ikke kan få lov til at formere sig med de andre bjørne, fordi han skal kastreres.

Vilde vaskebjørne i Europa nedstammer fra dyr, der slap væk fra pelsfarme for flere årtier siden.

53 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere