Vild video: Her skyder politiet terrorsigtet

En af Europas mest hadede personer blev skudt og såret, da han forsøgte at undslippe belgisk politi

Her kan du se den dramatiske anholdelse af Salah Abdeslam. ADVARSEL: Voldsomme billeder (Video: AP)

Se videoen herover artiklen. ADVARSEL: Voldsomme billeder

Den terrorsigtede 26-årige belgisk-marokkaner Salah Abdeslam måtte tilbringe nogle dage på hospitalet, efter han forsøgte at flygte fra belgisk politi i Bruxelles-bydelen Molenbeek.

En video er nu dukket op af politiets konfrontation med manden, der anses for at have spillet en nøglerolle i terrorangrebet i Paris den 13. november sidste år.

På videoen ser man Salah Abdeslam løbe ud af en bygning lige for næsen af specialstyrkerne, hvorefter der affyres skud. Den 26-årige, der er iført hvid trøje og en hvid hat ser ud til at blive ramt i venstre skulder, hvorefter han falder til jorden.

Foto: AP Samfund - 21. mar. 2016 - kl. 23:44 Mystik om IS-kriger: Besøgte bøssebarer inden Paris-massakre

Fredag er Salah Abdeslam, der er mistænkt for at have medvirket til Paris-angrebet i november anholdt Terror - 19. mar. 2016 - kl. 19:25 Skulle bombe stadion: Ændrede mening til sidst

Salah Abdeslam har været på flugt i over fire måneder og blev blandt andet spottet på en tankstation dagen efter angrebet.

Den 26-årige mistænkes for at have spillet en nøglerolle i udførelsen, da han skulle have lejet to biler, der blev benyttet under angrebet. Han skulle desuden have deltaget i skyderierne på restauranterne i det 11. arrondissement.

Efter angrebene blev der fundet et ubrugt selvmordsbælte i en skraldespand, hvorpå myndighederne fandt Salah Abdeslams DNA. Derfor spekulerer efterforskerne i, om Abdeslam havde tænkt sig at sprænge sig selv i luften, men fortrød.

Salah Abdeslam (tv.) ser umiddelbart afslappet ud, mens han går ved siden af Hamza Attou mindre end et døgn efter massakren i Paris 13. november 2015. (Foto: Politifoto)
Salah Abdeslam (tv.) ser umiddelbart afslappet ud, mens han går ved siden af Hamza Attou mindre end et døgn efter massakren i Paris 13. november 2015. (Foto: Politifoto)

Besøgte bøssebarer
Flere medier har siden terrorangrebet rapporteret, at den 26-årige forud for massakren i Paris omgav sig med mandlige prostituerede, og at han jævnligt besøgte bøssebarer.

Salah Abdeslam blev blandt andet spottet på en bar for homoseksuelle i Bruxelles blot et par uger inden angrebet i Paris i november sidste år.

Belgien har desuden offentliggjort navne på endnu en formodet deltager i Paris-angrebene i november, skriver AFP.

'Efterforskningen har vist, at den 24-årige Najim Laachraoui, som hidtil har været kendt under sit falske navn Soufiane Kayal, var medsammensvoren', lyder det i en erklæring fra anklagemyndigheden i Bruxelles.

Foto: AP
Foto: AP

1 af 4 Her ses Salah Abdeslam blive anholdt i forbindelse med fredagens aktion i Molenbeek. (Foto: AP).
2 af 4 Salah Abdeslam (tv.) ser umiddelbart afslappet ud, mens han går ved siden af Hamza Attou mindre end et døgn efter massakren i Paris 13. november 2015. (Foto: Politifoto)
3 af 4 
4 af 4 (Screengrab fra video)
83 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere