Vilde billeder: Her flyver russisk jagerfly tæt forbi amerikansk krigsskib

Den amerikanske flåde langer hårdt ud efter Rusland, efter at to jagerfly fløj tæt forbi en destroyer

Her flyver de russiske jagerfly tæt forbi den amerikanske destroyer. (Video: U.S. Navy)

Fire gange i løbet af to dage har russiske jagerfly fløjet faretruende tæt på det amerikanske flådefartøj USS Donald Cook i noget der ligner simulerede angreb, og det får nu den amerikanske flåde til at lange hårdt ud efter Rusland.

I første omgang kom historien frem på baggrund af en anonym kilde i det amerikanske forsvar, men den amerikanske flåde har nu valgt at dele billeder af hændelserne for at dokumentere den usædvanlige aggressive aktivitet fra de russiske SU-24 jagerfly.

To fly af typen SU-24 har angiveligt 'simuleret angreb' på et amerikansk krigsskib i internationalt farvand. (Arkivfoto: AP) Samfund USA: Russiske jagerfly simulerede angreb på flådefartøj

De russiske jagerfly var tilsyneladende ikke bevæbnede med skarp ammunition, da de fire gange i løbet af mandag og tirsdag fløj tæt henover det amerikanske krigsskib, der befandt sig i internationalt farvand i Østersøen.

Disse to fly af typen SU-24 fløj gentagne gange tæt henover det amerikanske flådefartøj. (Foto: AP/U.S. Navy)
Disse to fly af typen SU-24 fløj gentagne gange tæt henover det amerikanske flådefartøj. (Foto: AP/U.S. Navy)
 

Besætningen på den amerikanske destroyer forsøgte forgæves at rette henvendelse til de russiske fly, men de besvarede ikke radiokontakten men fortsatte i stedet de faretruende overflyvninger, der var så tæt på havoverfladen, at det kunne ses på vandet, at flyene fløj forbi.

Også en helikopter af typen KA-27 Helix cirklede flere gange rundt om skibet uden at besvare forsøg på at skabe kontakt.

Foto: U.S. Navy
Foto: U.S. Navy

- 11.-12. april opererede USS Donald Cook på professionel manér i international farvand, hvor den udførte opgaver og øvelser med vores allierede i Østersøen.

- Efter min overbevisning er disse manøvre i tæt forbindelse med Donald Cook uprofessionelle og usikre, lyder det fra admiral Mark Ferguson, der er kommanderende for USA's flådestyrker i Europa og Afrika til flådens hjemmeside.

Rusland er fortsat ikke kommet med nogen officiel kommentar på hændelserne. Ifølge den amerikanske flåde benytter de i øjeblikket deres 'eksisterende diplomatiske kanaler for at adressere hændelserne'.

I afspilleren over artiklen kan du se én af de fire gange, de russiske fly fløj tæt forbi det amerikanske flådefartøj.

64 kommentarer
Vis kommentarer