Annonce:
Annonce:

Vilde billeder: Huse glider i havet

Den norske by Alta blev onsdag eftermiddag ramt af et jordskred

Den norske by Alta oplevede onsdag et stort jordskred, hvor blandt andet flere huse gled i havet. Video: AP/Jan Egil Bakkeby via Storyful/Anders Bjordal, NVEE, redigering: Mikkel Cramon
Annonce:
Følg Samfund

Den nordnorske by Alta blev onsdag eftermiddag ramt af et 40 meter højt jordskred, hvor blandt andet otte bygninger, nogle campingvogne, en bil og en hund gled i fjorden.  Sidstnævnte var i stand til at redde sig selv i land.

Adskillige nordmænd måtte flygte fra deres hjem.

Det skriver flere norske medier, herunder lokale Altaposten.

- Jeg havde netop lavet mig to skiver brød, da jeg hørte, at det knagede i hytten, fortæller Jan Egil Bakkeby, som ejede en af boligerne, der blev offer for jordskredet, til mediet.

- Først troede jeg, at der var noget på loftet. Men så så jeg ud af vinduet, at strømledningerne røg, siger Jan Egil Bakkeby.

Så sit hjem forsvinde
Nordmanden flygtede derfor i stor hast op på en nærliggende bjergside, hvor han på tragisk vis kunne se sit hjem forsvinde.

Jan Egili Bakkeby og konen havde dagen forinden fået et varsel om, at et jordskred kunne ske. Her opdagede de nemlig en stor, dyb sprække i jorden, fortæller nordmanden.

Onsdag eftermiddag klokken 15.45 fik politiet meldingen om jordskreddet.

Ifølge Norges Energidirektorat, der har kortlagt og sikret området, er der en meget lille sandsynlighed for, at der kommer flere store mudderskred i den nordnorske by Alta.

Torfinn Halvari, operationsleder i Finnmark politidistrikt, siger til mediet, at politiet har evakueret en bolig, hvor en person opholdte sig. Huset står der stadig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: