På trods af en lang undskyldning fra den græske ministerpræsident, Kyriakos Mitsotakis, fortsætter urolighederne i Grækenland.
For en større gruppe grækere har ikke i sinde at tilgive ministerpræsidenten og de græske myndigheder for den tragiske togulykke, der tirsdag kostede 57 personer livet.
Trods gentagne forsøg på at dysse oprørerne ned er der stadig bål og brand i gaderne i Grækenland, hvor demonstranter søndag stødte sammen med politiet i Athen.
Det skriver flere internationale medier.
Billeder viser, hvordan politiet blev angrebet med brandbomber, mens politiet slog tilbage med tåregas, stave og chokgranater.
Artiklen fortsætter ...
'Undskyld'
Søndag morgen lavede Kyriakos Mitsotakis et længere, tryglende Facebook-opslag.
'Jeg begynder med det åbenlyse. Som rministerpræsident skylder jeg alle, men frem for alt ofrenes pårørende, en stor UNDSKYLDNING. Både personligt og på vegne af alle dem, der har regeret landet i årevis. For det er ikke muligt i Grækenland anno 2023, at to tog bevæger sig i hver sin retning på samme spor, og det så ikke bliver bemærket,' lyder det blandt andet i opslaget.
Kritikere, også ansatte fra de græske jernbaner, har berettet om, hvordan flere strækninger i lange perioder er blevet styret manuelt, fordi teknologien ikke har fungeret. Alt tyder på, at det også var manglen på fungerende systemer, der betød, at de to modkørende tog tirsdag endte på samme spor.
Men det var altså på vej til at blive bedre, lyder ministerpræsidentens forklaring.
'At det digitale kontrolsystem vil være fuldt operationelt inden for de kommende måneder, er ingen undskyldning. Og omvendt. Det gør min smerte endnu større, at vi ikke nåede at afslutte det, før der skete noget slemt,' skriver han på Facebook.
Artiklen fortsætter ...
Advaret
Flere græske medier har siden ulykken på baggrund af kilder beskrevet, hvordan der længe har været bekymringer over flere strækninger, hvor ansatte manuelt har siddet og styret lysreguleringen og sporskift.
Og det er også blandt årsagerne til, at frustrationen er så stor blandt grækerne.
Med ord som 'kujoner' og 'mordere' på demonstranternes bannere beskyldes regeringer og myndigheder for at have svigtet befolkningen og overladt de forældede togbaner til skæbnen.
Også anklager om, at den græske elite har været ligeglad, fordi de alligevel ikke kører i tog, fyger gennem gaderne.
Artiklen fortsætter ...
Anholdt
Søndag var en 59-årig stationsforstander så i retten. Han har ifølge flere græske medier dog kun siddet på posten i ganske kort tid. Ifølge ERT var han tydeligt stresset og oprørt over situationen, og han har da også påtaget sig sin del af ansvaret.
- Jeg bærer 35 kister på ryggen, skulle stationsforstanderen ifølge mediet have råbt umiddelbart efter sin anholdelse og på et tidspunkt, hvor dødstallet endnu ikke havde ramt 57.
Han blev søndag varetægtsfængslet.
Forud for retssagen har flere pårørende i stedet valgt at sagsøge jernbaneselskabet OSE, der ejer, vedligeholder og opererer på jernbanerne.
Formanden for de græske revisorers fagforening, Michalis Hasiotis, har over for AFP kaldt årsagen til ulykken for 'tørsten efter profit og manglende tiltag for passagersikkerheden.
Se flere billeder fra demonstrationerne i galleriet herunder