Vilde krav: Kræver 12,4 at komme ind

Se listen over uddannelser hvor du i år skal have en kvotient på 10 eller højere for at komme ind

En håndfuld af uddannelser og skoler er særdeles eftertragtede. Og det presser adgangskravene i vejret. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix
En håndfuld af uddannelser og skoler er særdeles eftertragtede. Og det presser adgangskravene i vejret. Foto: Simon Fals/Ritzau Scanpix

I disse minutter sidder tusindvis af unge studiesøgende ved computeren for at finde ud af, om de er kommet ind på drømmestudiet. Og ikke mindst på netop det uddannelsessted, som de helst vil uddannes fra.

Der er nemlig kæmpe forskel på, hvor høj en karakter der skal til for, at man kan stryge direkte ind. Det afslører tal, som Styrelsen for Forskning og Uddannelse netop har offentliggjort.

Se også: Flere unge får chancen for at blive sygeplejerske

Artiklen fortsætter under grafikken...

Se også: Blev du afvist? Her er de ledige pladser

Her er kravet højest
Højeste kvotient kræver uddannelsen 'International Business' på Handelshøjskolen på Frederiksberg, hvis man vil begynde til sommer. Nemlig 12,4.

Tæt efter følger 'Cognitive Science' på Aarhus Universitet med 11,9 i kvotient og psykologi på Københavns Universitet med 11,8.

'Laveste' karakter over 10 kræver medievidenskab på universitetet i enten Aarhus eller København med 10,1 i adgangskrav. Samme kvotient er snittet for uddannelsen som fysioterapeut fra Københavns Proffessionshøjskole.

Sådan bliver kvotienten højere end 12

Der er grundlæggende to metoder - foruden at få gode karakterer - til at trække gennemsnittet op.

For det første er der en bonus i vente, hvis man har haft flere fag på højniveau, end det krævede at få selve eksamen. Ét ekstra fag på A-niveau giver mulighed for at gange gennemsnittet med 1,03. Med to ekstra højniveaufag kan snittet ganges med 1,06.

Den anden mulighed er at starte tidligt på en videregående uddannelse. Går man i gang med at læse videre inden for to år efter at have fået studenterhuen på, kan man gange sit gennemsnit med 1,08. Fra 2020 er det dog slut med denne mulighed for at forbedre sit kvotient.

Kilde: Ritzau

Også kortere uddannelser kan være genvejen til en god startløn. Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix Tips og guides Se listen: Ledige studiepladser med høj løn

79 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere